İslami Haberler

ABD askeri Kur'an'a ateş ediyor

ABD askeri Kur'an'a ateş ediyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2778 Beğen : 0

Virginia’daki deniz komandolarının eğitim merkezinde, askerlerin yakın muharebe teknikleri eğitiminde kullandığı hedef tahtasında, başörtülü bir Müslüman kadın fotoğrafı ve Kur'an ayetlerinin kullanılması büyük tepki çekti.

Müslüman sivil haklar kuruluşları, Savunma Bakanlığı Pentagon yetkililerinden askerlerin eğitiminde bu materyallerin kullanılmasına son verilmesini istedi. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) yayımladığı açıklamada, ‘ölüm evi’ olarak adlandırılan merkezde bir cami, başörtüsü takan, silahlı bir Müslüman kadın ve arkasında Kuran’dan ayetler bulunan hareketli hedefler kullanıldığını belirtip ‘Bu tasvirlerin kullanılması suçtur ve eğitim gören askerlere de, çoğunluğu Müslüman ülkeler için olumsuz mesaj verir’ eleştirisini yaptı. Savunma Bakanı Leon Panetta’ya açık mektupla seslenen CAIR Direktörü Nihad Avad, “Pentagon, İslam ve Müslümanlar ile ilgili tüm eğitim ve eğitim materyallerini güvenilir akademisyenler ve uzmanlarla gözden geçirip düzeltmeli” dedi.

Panetta şimdilik sessiz

Bu tepkiler üzerine de ABD Donanması’nın özel kuvvetlerinden (Navy SEALs) bir açıklama geldi. Donanma özcüsü David Lloyd, Virginia Beach’teki merkezde artık söz konusu materyallerin kullanılmayacağını duyurdu. Pannetta’dan ise henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, Pentagon da bu materyallere ilişkin basından gelen soruları yanıtsız bıraktı. Önceden de ülkenin önemli askeri okulu Joint Forces Staff College’de İslam karşıtı dersler veridiği ortaya çıkmıştı. Materyallerde, ‘İslamcı teröristlerden korunmak için Müslümanlara karşı gerekirse Hiroşima’daki gibi atom bombası kullanılabileceği ve gerekirse Mekke ve Medine’ye nükleer saldırı düzenlenebileceği’ gibi ‘fikirler’ savunuluyordu. Dersleri veren yarbay Matthew Dooley’in açığa alındığı ve soruşturma açıldığı açıklanmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler