İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler 800 bin İranlı Kerbela anmaları için Irak'ta

800 bin İranlı Kerbela anmaları için Irak'ta

800 bin İranlı Kerbela anmaları için Irak'ta
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3325 Beğen : 0

Kerbela olayının yıldönümünün 40'ıncı günü düzenlenen anmaya katılmak isteyen 800 bin İranlı sınırı geçti

İran'da Hz. Hüseyin ve 72 ehli beytin şehit edilişinin 40’ıncı günü (Erbain) anmaya katılmak üzere Irak'ın Kerbela kentine gitmek için sınırdan 800 binden fazla kişinin geçtiği kaydedildi.

İran'ın resmi ajansı İRNA'ya konuşan İran Hudut Genel Müdürü Mecid Ağababayi, "Şu ana kadar Erbain törenleri için sınırdan geçerek Irak'a giden İranlı sayısı 800 bini geçti" dedi.

Şelemçe ve Cezzabe sınır kapılarından geçişlerin devam ettiğine işaret eden Ağababayi, ziyaretçilerin sorunsuz şekilde Kerbela'yı ziyaretleri için gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını belirtti.

Ağababayi, Erbain etkinliklerine katılacak İranlıların sınırdan rahat geçişlerini sağlamak için Erbain'in iki gün sonrasına kadar 10 gün süreyle sınırdan ticari geçişleri ertelediklerini sözlerine ekledi.

Cumartesi düzenlenecek Erbain etkinlikleri, Başkent Bağdat'ta güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkartılmasına neden oldu.

Hicri takvime göre Aşure Günü'nden 40 gün sonra Safer ayının 20'nci günü "Erbain" olarak adlandırılıyor. Erbain etkinlikleri kapsamında Aşure Günü'nde Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 72ehli beytin şehadeti anılıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler