Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Yunanistan’da Rahip Sıkıntısı Yaşanıyor

Yunanistan’da Rahip Sıkıntısı Yaşanıyor

Yunanistan’da Rahip Sıkıntısı Yaşanıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2299 Beğen : 0

Yunanistan Kilisesi’nin devletin küçülme politikasından etkilendiğini belirten Agion Oros haber ajansı, Kilise yönetimi devlete bağlı olduğu için rahiplerin devlet çalışanı olarak manastırlara atandığını belirtti. Ülkede çarpıcı bir şekilde yeni rahiplerin atamasının yapılamadığı ve birçok manastırın rahipsiz kaldığını açıkladı.

Şuan ki mevzuata göre, yeni bir din adamının atanabilmesi için en az 10 din adamının emekli olması gerekiyor. Yunanistan Rahip Meclisi’ne göre, şuan kiliselerde görev yapan rahip sayısı yüzde 22 olarak belirtiliyor ve görev yapan 2 bin 300 rahip dışında, toplam 10 bin 500 rahibe ihtiyacın olduğu söyleniyor.

Öncelikli olarak küçük yerleşim ya da ulaşım sıkıntısı olan yerlerde kilise ve kilise görevlileriyle daha fazla ilgilenilmesi gerektiği vurgulanıyor. Ancak, bazı küçük yerleşim bölgelerinde yaşayan insanlar kendi imkanlarıyla bile bir rahibin ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bunu yanı sıra, ekonomik krizden ötürü, devlete bağlı çalışan kamu görevlilerinin kasabaları terk ettiği, sadece rahiplerin kaldığı belirtiliyor.

Rahip Meclisi’ne göre, büyük şehirler ortalama 70 rahip, daha küçük yerlerde ortalama 20 rahibin eksik olduğu ve hatta bazı bölgelerde Pazar ibadetinin bile yapılamadığı belirtiliyor.

Son 15 yıl içinde 120 rahipten sadece 20 ile 30 rahibin emekli olduğu ve sadece birkaç tanesinin kiliseye atanabildiği açıklandı.

(orthodoxpost.com/BA)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler