Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Yeniköyde İnanırlar 3 Semavi Dinini İbadethanelerinde Misafir Edildi

Yeniköyde İnanırlar 3 Semavi Dinini İbadethanelerinde Misafir Edildi

Yeniköyde İnanırlar 3 Semavi Dinini İbadethanelerinde Misafir Edildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1507 Beğen : 0

Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesinin öncülüğünde Yeniköy, İstanbul’un farklı semtlerinden gelen misafirleri üç semavi dinin ibadethanelerinde ağırladı.

İstanbul Tükenmeden grubu ile organize edilen etkinlikte konuklar önce Yeniköy Tiferet Israel Sinagogunu ziyaret ederek, Yahudilik ve Türk Yahudileri tarihi konusunda bilgilendirildi. Sinagogda hatıra fotoğraflarının ardından Yeniköy Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesinde gerçekleşen ayinin bir bölümüne katıldılar. Ayin sonrası projenin koordinatörü ve Panayia Kilisesi Vakfı Başkanı Laki Vingas, Yeniköy’ün kültürel zenginliğini tüm İstanbullu dostlarla paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Günün sürprizi Anneler Günü vesilesi ile tüm hanımlara çiçek verilmesi ve Kuzey Yunanistan’dan gelen bir ekibin konuklara ‘Üsküdar’a Giderken’ şarkısını mükemmel bir Türkçe ile seslendirmesiydi. Şarkılara eşlik eden konuklar, duygusal anlar yaşadı. Misafirler kültürel gezi kapsamında Panayia Rum Ortodoks Kilisesini de ziyaret ederek çağdaş Yunan şiirinin dünyaca ünlü ismi Yeniköylü Konstantinos Kavafis’in büstü önünde onun dizelerini okuyarak, büyük şairi yad ettiler. Kilise, 1837 yılında Sultan II. Mahmut’un şahsi doktoru Stefanos Karateodori’nin talebi üzerine Sultan’ın fermanıyla inşa edilmişti. Karateodori, imparatorluğun başkentini tehdit eden veba salgınının yayılmasını engellemiş ve hastalığın tedavisine dair Sultan’a görüşleriyle yardımcı olmuştu. Kilise gezisinde Karateodori Ailesinin hizmetlerinden de bahsedildi.

Kültür turu öğleden sonra Küd Dipo Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi ziyareti, orada yetkililerce yapılan bilgilendirmeler ve ardından Sait Halim Paşa Yalısında çekilen hatıra fotoğrafları ile sonlandırıldı. Projesi kapsamında önümüzdeki aylarda da Yeniköy’deki kültürel çeşitliliği tanıtacak benzer etkinlikler planlanıyor. Etkinlik süresince kapılarını açan tüm kutsal mekânlara teşekkürlerimizle…



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler