Hıristiyan Haber

Vatikan'da belge skandalı

Vatikan'da belge skandalı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3086 Beğen : 0

Wikileaks'in ardından dünya şimdi de Vatileaks haberleriyle çalkalanıyor. Katolik aleminin yönetim merkezi vatikanda çalıntı belge krizi yaşanıyor.

Papa 16. Benedikt'in özel yazışmalarını ve merkeze ait önemli bilgileri basına sızdırdığı anlaşılan Papa'nın sivil hizmetkarı Paolo Gabriele göz altına alınırken, olaya bazı din adamları ve görevlilerin de karıştırğı bildiriliyor. Gabriele'nin evinde de bir çok belgeye rastlandı.

İddialara göre pişmanlık duyduğunu söyleyen hizmetkarın sorgusunda kendisine yardım eden italyan bir kardinal ve yine kendisi gibi hizmetkar olan bir kadından söz ettiği bildiriliyor...

Vatikan'da din adamları bilgisayar yerine hala el yazısıyla belge tutuyor bu da evrak hırsılığını kolaylaştırıyor.

La Republica gazetesine konuşan adı açıklanmayan üst düzey bir vatikan yöneticisi skandalın papa ve başbakan tarcisio bertone arasında yaşanan bir iç sürtüşme yüzünden patlak verdiğini söyledi.

Olay başta vatikan olmak üzere bütün italya'da şok etkisi yarattı. Yaşananlardan kendisini sorumlu tutan Başbakan Bertone'nin istifa girişimi Papa tarafından reddededildi ancak kulislerde hayli üzgün olduğu gözlenen Papa'nın istifa edebileceği konuşuluyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler