Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Vatikan, İdam Cezasını ” Kabul Edilemez” Olarak İlan Etti

Vatikan, İdam Cezasını ” Kabul Edilemez” Olarak İlan Etti

Vatikan, İdam Cezasını ” Kabul Edilemez” Olarak İlan Etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1286 Beğen : 0

Katolik Kilisesi’nin idam cezasının tüm dünyada kaldırılmasına ön ayak olacağı belirtildi.Papa Françesko, Roma Katolik Kilisesi’nin idam cezasına karşı tutumunu sertleştirdi. Vatikan’dan yapılan açıklamada, ölüm cezasının Katolik inanç ve ibadet kılavuzundan çıkarıldığı belirtildi.

Perşembe günü (2 Ağustos 2018) Vatikan’dan yapılan açıklamada, idamın hangi şartta olursa olsun “insan onurunun dokunulmazlığını” ihlal ettiği belirtilerek, idam cezasının artık kateşizm içinde yer almayacağı ifade edildi.

Açıklamada, Katolik Kilisesi’nin “kararlı bir şekilde” idam cezasının tüm dünyada kaldırılması için ön ayak olacağı da belirtildi.

Uluslararası Af Örgütü’ne göre, geçen yıl 53 ülkenin idam cezasını uyguladığını ve bu ülkelerden 23’ünde en az 993 kişi idam edildi. Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 2016 senesinden bu yana idam cezasında geçmiş tarihlere göre hafif bir artış olsa da 23 kişi idam cezası aldı. İdam cezasını en çok ülkeler arasında Çin, İran, Suudi Arabistan, Irak ve Pakistan gibi ülkeler yer alıyor. Bununla beraber 106 ülke ise idam cezasını tamamen kaldırdı.

Vatikan bugüne kadar idam cezasının hukuki ve düzenli bir yargı süreci sonrasında ağır bir suça karşılık devreye sokulduğuna dikkat çekti. Ancak günümüzde insan onurunun dokunulmaz olduğuna dair bilincin geliştiğinin vurgulandığı açıklamada, insan onurunun ağır bir suç işlenmesi durumunda da var olmaya devam ettiği ifade edildi.

Katolik Kilisesi bugüne kadar ağır suçların işlendiği vakalarda idam cezasına izin veriyordu. Kilisenin idam cezasına karşı tutum değişikliği 2005 yılında hayatını kaybeden Papa 2’nci Jean Paul döneminde başlamıştı.

Katolik Kilisesi’nin idam cezasına yönelik yeni düzenlemesinin, ABD gibi birçok Katolik’in idam cezasından yana olduğu ve idam cezasının uygulanmaya devam edildiği ülkelerde tepkiyle karşılanabileceği belirtiliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler