Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Türkiye Ermenileri Katolik Kilisesi’ne Yeni Başpiskopos

Türkiye Ermenileri Katolik Kilisesi’ne Yeni Başpiskopos

Türkiye Ermenileri Katolik Kilisesi’ne Yeni Başpiskopos
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2642 Beğen : 0

Türkiye Ermenileri Katolik Kilisesi Başdiyosezi Yardımcı Başepiskoposu Ekselans Monsenyör Kevork Khazzoumian’ın emeklilik talebi Papa Francis Hazretleri tarafından 21 Mayıs 2014 tarihinde kabul edildi ve görevi bırakması onaylandı. Khazzoumian’ın yerine ise İstanbul doğumlu olan, Prof. Levon Boğ [zekiyan] os Zekiyan atandı. Zekiyan, Türkiye’deki Ermeni Katolik Cemaati’nin Havarisel Yöneticisi (Amministratore Apostolico) olarak Başepiskopos takdis edilecek, unvanı da ‘Amida (Diyarbakır) Başepiskoposu’ olacak.

21 Ekim 1943′te İstanbul’da doğan yeni Başepiskopos, 1967′de Vartabed (Peder) olarak takdis edildi. Prof. Zekiyan, Venedik’te bulunan Ca’ Foscari Üniversitesi’nde 1980′den 2010′a kadar Ermeni dili, edebiyatı, tarihi, düşünce tarihi ve ilahiyatı üzerine dersler vermiştir. Roma’daki Papalık Doğu Enstitüsü’nde misafir profesör olarak görev yapan Zekiyan, Papalığın Doğu Kiliseleri Kurumu’nun danışmanları arasında yer alıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler