Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Trump İktidarında ABD'ye Gelen Mülteciler de Hristiyan Artışı

Trump İktidarında ABD'ye Gelen Mülteciler de Hristiyan Artışı

Trump İktidarında ABD'ye Gelen Mülteciler de Hristiyan Artışı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1348 Beğen : 0

Pew Araştırma Merkezi tarafından ABD Dışişleri Bakanlığı’nın mülteci verileri kullanılarak hazırlanan analizde, Trump yönetiminin ilk aylarından itibaren 9 bin 598 Hristiyan mültecinin ABD’ye giriş yaptığı kaydedildi. Bu döneminde ülkeye giriş yapan Hristiyan mültecilerin oranı %50, diğer inançlara ait mültecilerin oranı %49 ve herhangi bir inanca aidiyet duymayanların oranı ise %1 olarak gösterildi.

Forum USA’in haberine göre, Trump’ın göreve başlamasının ardından ABD’ye giriş yapan mültecilerin inanç aidiyet oranlarının aylık olarak değiştiği belirtildi. Göreve başlamasında bir ay sonra Şubat ayında, ABD’ye giriş yapan 4 bin 580 mülteci arasında diğer inançların oranı %50, Hristiyanların oranı %41 iken, Haziran ayına girildiğinde ise Hristiyanların oranı % 57 seviyelerine yükselirken diğer inançların oranı %31 seviyelerine kadar geriledi.

İnanç Dağılımında Oranlar Tersine Döndü

2016 yılında ülkeye giriş yapan mülteciler arasındaki diğer inançların oranı % 46, Hristiyanların oranı ise yüzde 44 olarak kaydedilmişti. Son veriler ise 2016 yılında ABD’ye giriş yapan mülteciler arasındaki inanç dağılım oranlarının tersine döndüğünü gösteriyor. Bununla birlikte Ocak ayından bu yana mültecilerin inanç dağılımın oranlarındaki değişim, uzun vadeli eğilimlerle paralellik gösteriyor. 2002 ve 2016 yılları arasında 2005, 2006 ve 2016 yılları hariç olmak üzere ABD’ye giriş yapan mülteciler arasında Hristiyanların oranı diğer inançların oranından daha yüksek olarak karşımıza çıkıyor.

Trump Yönetiminin Yürütme Kararı Etkili Oldu

Trump yönetiminde Hristiyan mültecilerin ABD’ye giriş oranının daha yüksek olması, 27 Ocak’ta aldığı yürütme kararı ile başta İran, Irak ve Libya gibi ülkelerin vatandaşlarına 90 gün, mültecilere ise 120 gün ABD’ye giriş yasağı getirmesi ile inançlarının inceleme altına alınmasına olanak sağlanması gösteriliyor. Kararnamenin ABD’ye bir yılda kabul edilecek mülteci sayısını 50 bine düşürülmesini içermesi ve ayrımcılık taşıdığı gerekçesiyle federal temyiz mahkemelerince reddedilmiş ancak 6 Mart’ta ikinci bir kararname daha imzalanmış ve mültecilere yönelik kısıtlamalar devam etmişti.

Mültecilerin İnanç Dağılım Oranlarındaki En Önemli Faktörlerin Başında Hangi Ülke Vatandaşı Oldukları Geliyor

Trump yönetiminin ilk aylarında, mültecilerin ülkelere göre dağılımına bakıldığında; ilk sırada 3 bin 235 mülteci ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti, ardından 2 bin 470 mülteci ile Burma (Myanmar), bin 923 mülteci ile Irak, bin 879 mülteci ile Somali, bin 779 mülteci ile Suriye ve bin 603 mülteci ile Ukrayna geliyor. İlk altı sıradaki ülkelerden gelen mülteciler, 21 Ocak’tan bu yana ABD’ye giren mültecilerin üçte ikisini oluşturuyor. Irak, Somali ve Suriye’den gelen mülteciler de diğer inançlardan olan mültecilerin çoğunluğunu oluşturuyor.

Nisan ayından bu yana ise ABD’ye gelen mülteciler arasında Hristiyanların oranı % 50’yi aştı. Nisan ile Haziran ayları arasında en çok mültecinin geldiği ilk beş ülke Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Burma, Ukrayna, Butan ve Eritre olarak kayıtlara geçti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler