Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Theotokos Bayramı, Efes’te Kutlandı

Theotokos Bayramı, Efes’te Kutlandı

Theotokos Bayramı, Efes’te Kutlandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2194 Beğen : 0

İzmir’in Selçuk ilçesi Efes harabelerinin içinde bulunan ve “Konsil Kilisesi” olarak da bilinen MeryemAna kilisesinde, İzmir Başepiskoposu Lorenzo Piretto Başkanlığında, İzmir’de bulunan kiliselerin rahipleri ve yurt dışından (Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere, İspanya) bu Bayramı kutlamak için gelen rahipler ve cemaat ile birlikte, İzmir Valiliği’nin izniyle ve Selçuk Belediyesi’nin desteğiyle “Efes Konsili’ni anma ve Meryem Ana’nın Allah’ın Annesi Bayramı”nı kutlamak üzere Kutsal Ayin yapıldı.

İzmir Başepiskoposluk tarafından her sene geleneksel olarak yapılan bu ayinde, Meryem Ana’nın insan olan Mesih’in annesi olduğu gibi, Allah (Tanrısallığı) olan Mesih’in de Annesi olduğuna karar verildiğini, bu sebepten dolayı her yıl Efes harabelerinde bulunan Meryem Ana Kilisesi’nde THEOTOKOS BAYRAMI kutlanır. Ayrıca Ayin’in yapıldığı yerde bu konsilin yapılmasını bilmek ve bu sevinçle Ayini kutlamakta İzmir kilisesi olarak büyük bir mutluluktur.

Theotokos Bayramı- İzmir 2Episkopos’un Allah’ın sözlerine her zaman sadık kalmamız gerektiğini ve Hristiyan yaşamımızı hem Kutsal Kitap, hem de bizlere örnek olan Azizlerin yaşamlarına göre yaşamamız gerektiğini vaazında belirtmiştir.

Kutsal Ayin bittikten sonra tüm cemaat Bülbül Dağı’na yani Meryem Ana’nın İsa’nın ölümünden sonra gelip yaşadığı evine doğru yola çıktı. Onun huzurunda da Tespih duasını söylediler ve Episkoposun kutsamasını alarak bir kez daha haç görevini yerine getirmenin mutluluğu ile birlikte geldikleri memleketlerine ve evlerine geri döndüler.

THEOTOKOS BAYRAMI, 12 Ekim 431 yılında 250 Episkoposun toplandığı konseyde, aldıkları karar doğrultusunda her yıl Efes harabelerinde bulunan Meryem Ana Kilisesi’nde bir araya gelerek büyük bir heyecanla kutlanmaya başlamıştır.

sat7



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler