Hıristiyan Haber

Tarihi Manastır Sığınak Oldu

Tarihi Manastır Sığınak Oldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2993 Beğen : 0

Irak Musul yakınlarında bulunan en kalabalık Hristiyan nüfusuna sahip olan bölgede dünyanın en eski tapınaklarından biri olan Mar Mattai Manastırı Musul saldırılarından kaçan birçok Hristiyan için sığınak oldu.

Christian Today haberine göre, birçoğunun manastırı terkettiği, sadece çok azının mülteci olarak sığındığını, mültecilerin manastırı güvenli bir liman olarak benimsediklerini ve saldırılardan korkmadıklarını belirtti.

Manastırda bulunan rahiplerden Yousif Ibrahim, geceleri saldırıların devam ettiğine değinerek “Gökyüzü gece aydınlanıyor, fakat tabiki biz korkmuyoruz. Tanrı bizi koruyor.” dedi.

IŞİD,Irak ve Suriye’de birçok bölgeyi yok etti, Mar Mattai Manastırın da hedef olabileceği düşünülüyor. Ayrıca, Musul’un kuzeyinde bulunan Mar Gorgis Manastırı, kadın sığınmacıların gözaltında tutulduğu bir yer olarak kullanıldığı bildirildi.

Bununla birlikte, Hristiyanlar inançlarında güçlü durmaya çalışıyorlar.

Keldani Başpiskoposu Bashar Warda, “Onlar tarihsel bölgeleri yok ettiler, ancak toplumun inancını yıkmaya güçleri yetmedi. Bizim insanımız her şeyi geride bırakıp İsa Mesih’te kalarak güçlendiler.” dedi.

(christianheadlines/BA)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler