Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Şili'de Katolik kilisesine 'cinsel istismar' soruşturması

Şili'de Katolik kilisesine 'cinsel istismar' soruşturması

Şili'de Katolik kilisesine 'cinsel istismar' soruşturması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1459 Beğen : 0

Latin Amerika ülkesi Şili'de Temyiz Mahkemesi, Rahip Fernando Karadima'nın 3 erkek çocuğa yönelik uzun yıllar boyunca tacizde bulunduğu iddiasıyla açılan dava nedeniyle Santiago Başpiskoposluğu'nu 650 bin dolar cezaya çarptırdı.

Delil yetersizliği nedeniyle daha önce bir alt mahkeme tarafından reddedilen temyiz başvurusunu görüşen jüri heyeti, Santiago Kilisesi'ni söz konusu suçları örtbas ettiği gerekçesiyle cezalandırdı.

Karara itiraz edileceğini belirten Santiago Başpiskoposluğu ise Şili Yüksek Mahkemesine başvurmak için "hangi adımların atılacağı" üzerinde çalışıldığını bildirdi.

Yüksek Mahkemenin, Temyiz Mahkemesinin kararını kabul etmesi durumunda, bu ülkede bir ilk olacak ve hukuk uzmanlarına göre emsal teşkil edebilecek diğer şikayetlerin de önünü açacak.

Suçlamaların merkezinde bulunan Karadima, 1985-2006 yılları arasında papaz olarak Santiago Başpiskoposluğu'nda görev yaptı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler