Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Samoa Devleti Hristiyanlığı Resmi Din Yapıyor !

Samoa Devleti Hristiyanlığı Resmi Din Yapıyor !

Samoa Devleti Hristiyanlığı Resmi Din Yapıyor !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2504 Beğen : 0

Büyük Okyanus’da adacıklardan oluşan Samoa Devlet meclisi, ülkenin dini konusunda resmiyet sağlamak için bir araya geldi. Anayasaya ülkenin resmi dininin Hristiyan olduğunu belirten bir madde ekleme kararı aldı.

Güney Büyük Okyanus’unda ve adalar topluluğundan oluşan Samoa, anayasaya ülkenin resmi dininin Hristiyan olduğunu belirten bir madde ekleme kararı aldı.

Samoa anayasasının önsözünde “Samoa halkı Tanrı’ya inanıyor’’ açıklaması yer alırken hükümet yetkilileri ülkenin Hristiyan ülkesi olduğunu belirten bir madde ekleyerek ülkenin dini inancını resmiyete kavuşması gerektiği görüşündeler.

Samoa Başbakanı anayasada, ‘’ Samoa’da Hristiyan bir ulus yaşamaktadır. Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’a inanılmaktadır’’ maddesinin ekleneceğini bildirdi.

Diğer İnançların İbadetleri Kısıtlanmayacak

Başbakan, hükümetin böyle bir karar almasındaki sebebin, günümüzde dünya çapında oldukça yaygın olan olası dini savaşlara karşı ülkeyi korumak olduğunu açıkladı. Ayrıca bu maddenin ülkedeki farklı dini inancalarda olan insanların kısıtlanmayacağını vurguladı.

Güney Büyük Okyanus’unda, Polinezya’da bulunan, adalar topluluğundan oluşan bir ülke olan Samoa ya da Bağımsız Samoa Devleti, yaklaşık 188 bin kişilik bir nüfusa sahip ve nüfusunun yüzde 92’si Hristiyanlardan oluşuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler