Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Rusya’da Kilise Nikahı İçin Değişiklik Teklifi Hazırlandı

Rusya’da Kilise Nikahı İçin Değişiklik Teklifi Hazırlandı

Rusya’da Kilise Nikahı İçin Değişiklik Teklifi Hazırlandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1673 Beğen : 0

Dünyanın en büyük özerk Ortodoks kilisesi olan ‘Rus Ortodoks’ kilisesi tarafından evlenmek isteyen kişilere takdim edilen kilise nikahının devlet tarafından tanınmasına imkan verecek bir değişiklik teklifinin hazırlandığı açıklandı.

Kilise Nikahı Resmi Nikah ile Aynı Hakları Sunacak

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma milletvekillerinden birisi olan Vladimir Sısoyev tarafından açıklanan değişiklik teklifinin olası yasalaşması halinde kilise nikahı, evlenenlere resmi nikahla aynı hakları sunacak. Milletvekili Sısoyev, teklifi Rusya’da bulunan inançlı ve Ortodoks nüfusun çoğunluğu ile gerekçelendirdi.

Yasalaşması Halinde Sembolik Bir Adım Atılacak

Rus milletvekili Sısoyev, değişiklik teklifinin olası yasalaşması halinde, bu yıl 100. yılı kutlanacak olan ‘Ekim Devrimi’ öncesindeki geleneksel nikaha geri dönülerek “sembolik bir adım” atılacağına dikkat çekti.

Gençler Kilise Nikahına Eğilimli

Duma milletvekillerinden Yelena Mizulina ise daha öncesinde yapmış olduğu bir açıklamada gençlerin resmi nikah yerine kilise nikahı kıymaya eğilimli olduklarını ifade etmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler