Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Rus Patrik Kirill'in Noel mesajı: Dualarım Ukrayna'yla

Rus Patrik Kirill'in Noel mesajı: Dualarım Ukrayna'yla

Rus Patrik Kirill'in Noel mesajı: Dualarım Ukrayna'yla
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2252 Beğen : 0

Rusya'da Noel ruhu yaşanırken, Rus Ortodoks Kilisesi'nin lideri Patrik Kirill, verdiği geleneksel Noel mesajında Ukrayna'ya barış gelmesi için dua ettiğini söyledi.

Dünya genelinde milyarlarca Hristiyan'ın büyük bir coşkuyla İsa'nın doğuşunu kutladığı Noel Bayramı, Rusya'da 7 Ocak'ta kutlanıyor. Bunun nedeni, Rus Ortodoks Kilisesi'nin Gregoryen değil, Jülyen takvimini kullanması.

Rus Ortodoks Kilisesi Patrik'i Kirill, 6 Ocak'ı 7 Ocak'a bağlayan gece, Moskova nehri kıyısındaki Kurtarıcı İsa Katedrali'nde bir gece yarısı ayini gerçekleştirecek. Rusya'daki Ortodoks kiliselerinde Noel arifesi olan 6 Ocak'ta da Noel ayinleri yapılıyor.

Verdiği geleneksel Noel mesajında, Ukrayna'da yaşananlara da değinerek barışın sağlanması için dua ettiğini söyleyen Patrik Kirill, "Bu kutsal Noel günlerinde, Ukrayna topraklarına barış gelmesi için dua ediyorum" dedi.

Patrik Kirill, bu yılki Noel kutlamalarının, Kiev Rusyası döneminde Hristiyanlığı ilk olarak benimseyen Prens Vladimir'in 1000. ölüm yıldönümüne denk geldiğini belirtti. Rus Ortodoks Kilisesi lideri Kirill, Rusya, Ukrayna ve Belarus gibi halkların, Kiev Rusyası gibi ortak bir tarihi geçmişe sahip olduğunu ve kutsal görülen Prens Vladimir'in de bu üç halkı birbirine bağladığını ifade etti. Patrik Kirill, geçici endişe ve olaylar ile dış güçlerin, bu halklar arasındaki ruhani ve kültürel bağları koparamayacağını da dile getirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler