Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Rus Ortodoks Patriği Kirill Romanya’da

Rus Ortodoks Patriği Kirill Romanya’da

Rus Ortodoks Patriği Kirill Romanya’da
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1616 Beğen : 0

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Romanya’nın önemli inanç sembollerinden biri olan “Aziz Dimitrie’nin” doğumu için düzenlenen kutlamalara katılması için Romanya Ortodoks Kilisesi Patriği Daniel’in daveti üzerine başkent Bükreş’e ziyarette bulundu.

Rus Patrik Kirill Romanya’da Kardeşlik ve Barış Mesajları Verdi:

“Ortodoks değerleri Rumenler, Ruslar ve inançlı tüm Ortodoks kardeşlerimizle aynıdır. Bu da barışın, dayanışmanın ve diyaloğun sağlanması adına elimize büyük bir güç veriyor.”

Patrik Kirill bu önemli gezi ile Komünist rejimden sonra Romanya’ya gelen ilk Patrik olma unvanına erişti.

Gerçekleşen Ziyaretten Ötürü Vatandaşlar Şu İfadeleri Kullandı:

“Rus Ortodoks Kilisesi ile her yönden benziyoruz ve kiliselerimizin birleşmesi ile Hristiyanlığın daha da güçleneceğini iyi biliyoruz. Patrik Kirill’i görmek gerçekten sıradışı bir andı ve O’nu gerçekten seviyor ve kendisini görmekten gurur duyuyoruz.”

Son olarak vatandaşlar, her şeyin daha iyi olmasını temenni ettiklerini, Tanrı’ya tüm dünya sağlığı ve barışı için dua ettiklerini ifade ettiler.

Patrik Kirill ve Patrik Daniel gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ayine iştirak ettiler. Ayine Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya Piskoposları da katıldı.

NATO ve Avrupa Birliği üyesi olan Romanya’ya gerçekleşen bu tarihi ziyaretin, inanç amaçlı olmadığı daha çok siyasi amaçlı olduğu teorilerine de yer verildi. (euronews)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler