Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Rus Ortodoks Kilisesi ve Kültür Bakanlığı Sanat Müzesi Açtı

Rus Ortodoks Kilisesi ve Kültür Bakanlığı Sanat Müzesi Açtı

Rus Ortodoks Kilisesi ve Kültür Bakanlığı Sanat Müzesi Açtı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2669 Beğen : 0

Patrik Kirill ve Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medina, Moskova’da Kilise sanatlarının Patriklik Müzesi’ni Perşembe günü açtı. Rus Kilisesi II Alexy ve Kirill Patrikleri’ne bağışlanan içeriğinde inançla ilgili 5. ile 20. yüzyılları arasına ait heykeller ve başka bir çok eser yer almaktadır.

“Eşsiz” olarak değerlendirilen antik ve modern simgeleri içeren sergi Perşembe günü ,Moskova Patriği Kirill ve Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medina Ataerkil Kilisesi Sanat Müzesi’ni açtı. Müze açılış törenine kültür bakanlığından yetkililer ve kilise temsilcileri katıldı.

Rus Ortodoks kilisesinin vermiş olduğu bilgilere göre, müzenin açılışına Boris Yeltsin ve Vladimir Putin destek oldu. Sergilenen koleksiyonlar, 20.yüzyılına ait Fayum portreler, en eski zamanlardan ikonik stillerin gelişim dönemlerini görmeye fırsat veriyor.

Patrik Kirill, “Umuyorum ki burada sergilenen eserlerden sadece uzmanlar değil, halk da tarih konusunda bilgi sahibi olabilecek.” dedi.

Vladimer Medine, “Rus kültürünün sanat oluşumunda, inanç simgelerinin ne anlama geldiğini ve nezaman ortaya çıktığını bilmek imkansızdır.” dedi. Bakanın sözlerine göre bu eserler “ yerel sanatçılar dışında yabancı sanatçıların eserlerinin olduğu, çok uluslu bir sergi.”dedi.

Ortodoks kilisesinin açıklamasına göre, sergide Bizans İmparatorluğu, Filistin, Orta Asya, Makedonya, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya, Gürcistan ve Kuzey Avrupa, Novgorod, Moskova, Pskov, Stroganov’dan eserler bir arada yer almaktadır.

ria.ru



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler