Hıristiyan Haber

Papa'dan Suriye açıklaması

Papa'dan Suriye açıklaması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2648 Beğen : 0

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Vatikan'da düzenlenen Paskalya Ayini'ndeki konuşmasında, Suriye'de akan kanın, yerini bir an önce diyalog ve uzlaşmaya bırakması çağrısında bulundu.

Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'nda yaklaşık 100 bin inananın katıldığı Paskalya Ayini'nde Papa 16. Benediktus, Suriye başta olmak üzere, Mali ve Nijerya'daki saldırıları kadar pek çok konuya değindi.

Ortadoğu'da etnik, kültürel ve dini grupların ortak iyiyi ve insan haklarına saygıyı bulmak için işbirliği yapması gerektiğini belirten Papa 16. Benediktus, "Özellikle Suriye'de, uluslararası toplumun yaptığı çağrıya uygun olarak akan kan durmalı ve acil diyalog kurulmalı" dedi. Papa, acı çeken zor durumdaki mülteciler için de dayanışma çağrısı yaptı.

''Urbi et Orbi'' mesajında Irak'a da değinen Papa, Paskalya'nın Irak halkının istikrar ve kalkınmasını teşvik edeceğini söyledi.
Papa 16. Benediktus, kutsal topraklarda İsrail ve Filistin'in cesaretle yeni bir barış sürecine adım atmaları gerektiğini kaydetti.

Afrika'daki Hristiyan topluluklarının desteklenmesi için de dua çağrısında bulunan Papa, Nijerya'da son dönemde kiliselere karşı artan saldırıları ve bugün düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Papa, Mali'de hassas siyasi bir ortam olduğunu, "Görkemli Mesih"in barış ve istikrarı sağlayabileceğini ifade etti.
Papa 16. Benediktus, ''Urbi et Orbi'' konuşmasının sonunda 65 dilde Katoliklerin Paskalya Bayramı'nı kutladı.

Bu arada, Vatikan Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Papa 16. Benediktus'un 14-16 Eylül arasında Lübnan'a ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu. Papa'nın burada Ortadoğu Katolik Kilisesi'nin teşvikine ilişkin anlaşma imzalayacağı, üst düzey yetkililerle bir araya gelip, Lübnanlı gençlerle özel bir görüşme yapacağı ve bir ayin yöneteceği bildirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler