Hıristiyan Haber

Papa'dan Putin'e Suriye mektubu

Papa'dan Putin'e Suriye mektubu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2470 Beğen : 0

Rusya'nın St.Petersburg kentinde bugün başlayan G-20 zirvesi dolayısıyla Papa Francesco, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup gönderdi.

Papa, Putin'e gönderdiği mektupta, Suriye'de askeri çözümün "anlamsız bir arayış" olabileceği uyarısında bulunarak, soruna barışçıl bir çözüm bulunmasını talep etti.

Dünyanın en güçlü 20 ekonomisine sahip ülkelerin katıldığı G-20 zirvesine ev sahipliği yapan Rusya'ya seslenen Papa Francesco, Putin'den Suriye'deki çatışmaya barışçıl bir çözüm aramasını istedi.

Mektubunda dünya liderlerine de seslenen Papa, "Anlamsız bir arayış olan askeri çözümü bir kenara bırakın" mesajını verdi.

'Kimyasal silahı kınamıştı'

Geleneksel Pazar duası Angelus için Aziz Petrus Meydanı'nda toplanan kalabalığa geçtiğimiz hafta sonu seslenen Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francesco, "Suriye'de kimyasal silah kullanımını kınıyorum" demişti.

Suriye'de barışın, şiddet yoluna başvurularak sağlanamayacağını ve bu nedenle diyalog yolunun izlenmesi gerektiğini söyleyen Papa Francesco, Hz. Meryem'in doğumunun arifesine denk gelen 7 Eylül'de tüm Katolikleri, başta Suriye olmak üzere, Ortadoğu ve dünyada barışı için dua etmeye ve oruç tutmaya davet etmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler