Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa’dan Katolik Kilisesi’ne sert eleştiri: “Kilisenin 15 hastalığı var”

Papa’dan Katolik Kilisesi’ne sert eleştiri: “Kilisenin 15 hastalığı var”

Papa’dan Katolik Kilisesi’ne sert eleştiri: “Kilisenin 15 hastalığı var”
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2492 Beğen : 0

Papa Francis, Roma Katolik Kilisesi’nin yönetiminde 15 “hastalık” bulunduğunu ifade etti. Hastalıklar arasında “kendini ölümsüz sanmak”, “zihinsel donukluk”, “ruhani Alzheimer”, “gevezelik terörizmini” sayan Papa, “yönetimin kendini düzeltmesi ve cemaat içinde azizliği ve bilgeliği yeşertmesi gerektiğini” söyledi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis “zihinsel ve ruhani donukluğun” gerekli insani empatinin kaybolmasına yol açtığını belirtti.

Unvan ve mükafat peşinde koşan ve sadece kendilerine iman edenlerin “rekabet ve kendini beğenmişlik hastalığından” muzdarip olduğunu ifade etti.

Çifte hayat sürdürenlerin “varoluşsal şizofreni” yaşadığını, diğer insanlara karşı kayıtsızlığın da fena olduğunu belirtti.

Papa Francis “gevezelik terörizmi” olarak tanımladığı dedikoduyu ve boş konuşmayı eleştirdi. “Olayları açıkça konuşmaya cesareti olmayan korkakların arkadan saldırdığını” ifade eden Papa bunun “soğukkanlı bir cinayetten” farksız olduğunu söyledi.

Papa Francis “iktidar aç gözlülüğünü”, “sosyal gösterişçiliği”, “taş kalpli olmayı” da hastalıklar arasında saydı. Bu hastalıkların tüm Hrıstiyanlar için bir tehlike oluşturduğunu belirten Papa, bunların bilincinde olmanın iyileşme için atılması gereken ilk adım olduğunu söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler