Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papadan G20'ye 'terörizmle mücadele' mektubu

Papadan G20'ye 'terörizmle mücadele' mektubu

Papadan G20'ye 'terörizmle mücadele' mektubu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2363 Beğen : 0

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, gelecek hafta yapılacak G20 Zirvesi’ne yolladığı mektubunda "tartışmak için zaman olmadığını çok sayıda insanın acı çektiğini" belirtti.

Türkiye'nin de bulunduğu 20 gelişmiş ülkenin Avustralya’nın Brisbane kentinde 15-16 Kasım’da bir araya geleceği zirvenin ev sahibi Başbakan Tony Abbot’a mektup yollayan ruhani lider, zirveye katılacak liderlere "siyasi ve teknik konuşmaların arkasında pek çok insanın yaşamının sözkonusu olduğu" mesajını verdi.

Aralarında G20 ülkeleri de olmak üzere pek çok ülkede kadın ve erkeklerin dengeli ve sağlıklı beslenme sorunu çektiklerini, genç işsizlik oranın yüksek olduğunu, sosyal olarak dışlanmanın da arttığını vurgulayan Papa, bunların suç ve terör aktivitelerini teşvik ettiğini dile getirdi. Papa Franciscus, bütün bunlara ek olarak, doğaya verilen zararlar ile kontrolsüz tüketimin sonuçlarının, dünya ekonomisi için birtakım ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Papa, “Uluslararası toplum ve özellikle G20 ülkeleri, Ortadoğu'da aşırı saldırıları durdurmalı ve aynı zamanda yoksulluk, dışlanma gibi etkenler ile finansal sistemdeki suistimaller karşısında vatandaşları korumalı” ifadesine yer verdi.

“Terörizme yanıt sadece askeri düzeyle sınırlı kalamaz” diyen Papa, terörist gruplara siyasi desteklerin, yasadışı petrol ticaretinin ve silah ile teknoloji sağlanmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Papa, mektubunda "dinin, şiddeti haklı çıkarmak için kullanılmamasına yönelik eğitim ve farkındalığın da yaratılması gerekliliğine" dikkati çekti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler