Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa'dan Filistin ve İsrail'e Barış Daveti

Papa'dan Filistin ve İsrail'e Barış Daveti

Papa'dan Filistin ve İsrail'e Barış Daveti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2631 Beğen : 0

Hristiyan Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, üç günlük Ortadoğu gezisinin ikinci gününde Filistin topraklarındaydı.

Papa, İsrail ve Filistin liderlerini barış için dua etmek üzere Vatikan'a davet etti.

Papa, Ürdün’de başlayan Ortadoğu gezisinin ikinci gününde Filistin’in Batı Şeria bölgesindeki Beytüllahim kentindeydi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas tarafından karşılanan Papa Francis, İsrail Filistin anlaşmazlığında, iki devletli çözümün önemine değindi ve iki tarafın da huzur ve barış içinde yaşaması için adalet ve barışı getirecek girişimlerin arttırılmasının herkesin iyiliğine olacağını kaydetti.

“Barış ve iyilik için herkesin cesurca hareket etmesinin vakti gelmiştir” şeklinde konuşan Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, daha sonra Hristiyanların Hz. İsa’nın içinde doğduğuna inandığı Yeniden Doğuş Kilisesi’ni ziyaret etti.

Papa’nın Ortadoğu ziyareti 24 saat sürmesi planlanan İsrail gezisi ile son bulacak.Bu zyaret için helikopterle Tel Aviv'e giden Papa Francis’in daha sonra Kudüs’te Fener Rum Patriği Bartholomeos’la bir araya gelmesi bekleniyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler