Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa'dan bir ilk: Transeksüel çiftle buluştu

Papa'dan bir ilk: Transeksüel çiftle buluştu

Papa'dan bir ilk: Transeksüel çiftle buluştu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3414 Beğen : 0

Katoliklerin, ‘halkın adamı' olarak akıllara kazınan ve kilisedeki açılımlarıyla ses getiren ruhani lideri Papa Franciscus'un, cumartesi günü trans bir birey ve nişanlısıyla özel olarak görüştüğü öne sürüldü.

İspanyol gazetesi Hoy'un haberine göre, cinsiyet değiştirme ameliyatı geçiren ve kendi kilise cemaati tarafından dışlanan 48 yaşındaki Diego Neria Lejarraga aralıkta, ‘kendisini dinleyeceğini düşündüğü' Papa'ya ulaşmayı başardı.

Papa da Lejarraga'ya biri Aralık 2014'te olmak üzere 2 kez telefonla dönüş yaptı, cumartesi de Lejarraga ve nişanlısıyla Vatikan'daki özel konutunda biraraya geldi. Huffington Post da haber doğruysa, Papa Franciscus'un bir ilke daha imza atmış olabileceğini yazdı.

VATİKAN HENÜZ DOĞRULAMADI

Diğer taraftan LGBT Katoliklerin haklarını savunan ‘New Ways Ministry' örgütünün başındaki Francis DeBernardo, "Vatikan'ın haberi hâlâ doğrulamamış olması, tutumlarının ‘kabul edilemez' olduğunu gösteren diğer bir ibare" dedi.

'GERÇEKTEN MERAK ETTİĞİ İÇİN GÖRÜŞMÜŞTÜR'

Ancak böylesi bir görüşmenin kendisini şaşırtmayacağını söyleyen DeBernardo, "Papa tartışmalara değer veren bir entellektüel. Trans bir bireyle görüşmüşse yalnızca dini kimliği bakımından değil, transların deneyimlerini birinci ağızdan dinlemekle gerçekten ilgilendiği içindir" dedi.

Rusyanın Sesi



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler