Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa: 'Tavşanlar gibi üremeye gerek yok'

Papa: 'Tavşanlar gibi üremeye gerek yok'

Papa: 'Tavşanlar gibi üremeye gerek yok'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2847 Beğen : 0

Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francesco, iyi katoliklerin 'tavşanlar gibi üremek yerine' sorumluluğunun bilincinde anne-babalar olmaları gerektiğini söyledi.

Kısa bir süre önce Filipinler'e yaptığı ziyareti tamamlayan Papa, anne-babalarının terkettiği sokak çocuklarıyla biraraya gelmişti.

Papa, her ne kadar fazla çocuk yapmaya karşı görüş belirtse de, doğum kontrolüne olan muhalefetinden vazgeçmedi ve uzmanların her aileye üç çocuk tavsiye ettiklerini de belirtti.

Yeni doğan çocukların "kutsal aile birliğinin parçası" olduğuna dikkat çeken Papa Francesco, ailelerin bakabileceklerinden çok çocuk yapması konusunda bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Bazıları öyle düşünüyor. Ama affınıza sığınarak söylüyorum, iyi Katolik olmak için, tavşan gibi ürememiz gerekmez. Anne-baba olmak sorumluluk ister."

Papa, sezaryenle 7 çocuk sahibi olan ve sekizinci çocuğunu bekleyen bir kadınla karşılaştığını anlatarak, "Bana Tanrı'ya güvendiğini söyledi. Oysa Tanrı bize sorumlu olmanın yollarını öğretmiştir" diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler