Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa, Ruanda soykırımında kilisenin rolü için af diledi

Papa, Ruanda soykırımında kilisenin rolü için af diledi

Papa, Ruanda soykırımında kilisenin rolü için af diledi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1726 Beğen : 0

Papa Francis, 1994 yılında Ruanda'da yaşanan katliamda kilisenin 'günahları ve başarısızlıkları' için özür diledi. Ancak Ruanda hükümeti, yerel Kilisenin soykırım faillerini korumak için hala suç ortağı olduğunu söyleyerek özürlülüğün yeterince ilerleyemediğini belirtti.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis'in Ruanda Başkanı Paul Kagame ile görüşmesinin ardından yapılan açıklamada, Vatikan'ın, bazı Katolik rahip ve rahibelerin, nefret ve vahşete göz yumarak dini görevlerine ihanet ettiklerini kabul ettiği duyuruldu.

Ruanda Katolik Psikoposluğu’ndan yapılan açıklamada, "Papa, Tutsiler'e karşı yapılan soykırım için kendisinin, Kutsal Makam’ın (Papalık) ve Kilise'nin derin üzüntülerini ve bunun kurbanları ile bu trajik olayların sonuçlarına katlanmaya devam edenlerle dayanışmasını ifade etti" denildi.

Bu davranışının, 'belleklerin temizlenmesi' ve 'barış dolu bir geleceğin teşvik edilmesine' katkıda bulunmasını dileyen Papa’nın, bu konudaki hataların kabul edilmesinin eksikliğinin, Kilise’nin imajına zarar verdiğini eklediği de bildirildi.

1994 yılında Ruanda'da 100 gün süren katliamda 800 binden fazla Tutsi ve Hutu, radikal Hutular tarafından katledilmişti. Kurbanların pek çoğu rahipler, rahibeler ve din adamlarının ellerinde hayatlarını kaybederken, katliamdan kurtulanlar ve Ruanda hükümeti, pek çok insanın sığındıkları kiliselerde öldürüldüğünü söylüyor.

Geçtiğimiz yıllar boyunca Katolik Kilisesi, hükümet ve kurtulanların iddialarını yalanlamış ve katliama katılan kilise çalışanlarının münferit hareket ettiğini iddia etmişti.

Dünya genelindeki 1 milyar 300 milyon Katoliğin yönetim merkezi Vatikan da, Ruanda Katolik Kilisesi’nin katliamlardaki rolünü inkâr ettiği gerekçesiyle eleştiriliyordu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler