Hıristiyan Haber

Papa, rahiplerden itaat istedi

Papa, rahiplerden itaat istedi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2728 Beğen : 0

Papa 16. Benedikt, Paskalya bayramı dolayısıyla 'Yeşil Perşembe' adı verilen ve binlerce rahibin Vatikan'daki Peter Katedralinde toplandıkları ayinde, alışılmışın dışında açık ve net bir şekilde rahiplerden itaat talep etti. Rahiplerin bir çeşit biat tazelemesi olarak yapılan ordinasyon sözü verilen törende, din adamları Katolik Kiliseye itaatlerini de yeniliyorlar.

Papa konuşmasında, kısa bir süre önce Avusturyalı bir grubun karşı çıkışlarına değinerek, 'Bir Avrupa ülkesinde bir grup rahip itaatsizlik çağrısı yaptı ve bu itaatsizliğe bazı somut örnekler de verdi. Örneğin kadınların da ordinasyon sözü verebilecekleri gibi. Papa John II. Paul itirazı mümkün olmayacak bir şekilde Kilise'nin bu konudan Tanrıdan bir vekalet almadığını ortaya koymuştur.' dedi.

Avusturyalı 300 kadar rahip, başlattıkları itaatsizlik eylemi ile Katolik Kilise'nin kadınlara da rahip olma hakkı vermesini talep ediyorlar. Kısmen Alman rahiplerden de bu insiyatife dahil olanlar var. Rahiplerin evlenme yasağının kalkması, daha fazla ekümenik güç ve kiliselerdeki acemi, yani sıradan Hristiyanlara daha fazla haklar verilmesi için reformlar yapılmasını da isteyen rahiplerin davranışını Papa, kendi isteklerine göre Kiliseyi değiştirmek arzusunun çaresizlik görünümü olarak değerlendirdi. Bu rahiplerin Kiliseyi yüceltmek için iyi niyetle hareket ettiklerini belirten Papa, ancak 'itaatsizlik mi bunun yolu' sorusunu yöneltti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler