Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa: Parayı Putlaştıran Sisteme Hayır

Papa: Parayı Putlaştıran Sisteme Hayır

Papa: Parayı Putlaştıran Sisteme Hayır
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2724 Beğen : 0

Katolik aleminin ruhanî lideri Papa Francesco, Avrupa’da ekonomik krizle mücadele eden ülkelerin başında gelen İtalya’nın krizden en çok etkilenen şehirlerinden Cagliari’de, işsizler ve girişimcilerle bir araya gelerek, onlara destek verdi. Papa, “işsizliğe neden olan etikten yoksun, küreselleşmiş ve puta tapar hale geldiğini” belirttiği bu ekonomik sistemi istemediklerini dile getirerek, “Bu, bizi kötü yapan bir sistem. Merkezinde para olan bu sistem, trajediyi getirdi. Tanrı’nın da istediği gibi merkezde kadın ve erkek olmalı, para değil” ifadesini kullandı. Ruhanî lider, para tarafından idare edilen bu sistem yüzünden sadece İtalya’nın ya da Avrupa’nın krizde olmadığını, dünya genelinde trajedinin yaşandığını vurguladı.

ADİL BİR SİSTEM İSTİYORUZ
Adil bir ekonomik sistem istediklerini ifade eden Papa, işçilerin “İş, iş” yönündeki tezahüratlarına “İş, iş, iş. Bu, sizin duanız. Anlamı onurdur, eve ekmek götürmektir. Biz daha âdil bir sistem istiyoruz, bu sistemi değil” diye konuştu. “İşsizlik, onur yoksunluğunu da beraberinde getiriyor. Umudunuzu çaldırmayın” diyen Katolik aleminin lideri, acı çekmenin ne olduğunu gayet iyi bildiğini, babasının da 1929 ekonomik buhranı sırasında çok acılar yaşadığını ve bu sebeple Arjantin’e göçtüğünü anlattı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler