Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa ; "Kürtaj, Nazilerin Ari Irk Yaratma Çabasına Benziyor"

Papa ; "Kürtaj, Nazilerin Ari Irk Yaratma Çabasına Benziyor"

Papa ; "Kürtaj, Nazilerin Ari Irk Yaratma Çabasına Benziyor"
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2201 Beğen : 0

Papa Françesko doğum kusurlarından kaçınmak için yapılan kürtajı Nazilerin arı ırk yaratmak için gerçekleştirdikleri soy ıslahına benzetti.

Papa , İtalyan Aile Birliği’nden bir grup temsilciyle gerçekleştirdiği görüşme sırasında ebeveynlere çocukların hasta bile olsa oldukları halleriyle kabul edilmesi gerektiğini belirterek, doğum öncesi gerçekleştirilen testlerle bebeğin hastalıklı ya da kusurlu olabileceği anlaşılması üzerine gerçekleştirilen kürtaj işlemini “masumu tasfiye etmek” olarak niteledi.

Ek olarak doğum öncesi testlere dayanarak yapılan kürtaj işlemiyle ilgili “Geçtiğimiz yüzyılda Nazilerin arı ırk yaratmak adına yaptıkları bütün dünyayı utandırmıştı. Bugün de aynısını beyaz eldivenlerle yapıyoruz” diye konuştu.

Papa Françesko Hangi Ülkelere Mesaj Verdi?

Papa Françesko’nun ülkesi Arjantin’de kürtaj işleminin hamileliğin 14’üncü haftasına kadar uygulanabilmesine izin veren yasa 14 Haziran tarihi ile parlamentonun alt kanadında kabul edilmişti.

Papa, ayrıca Dünya Aileler Toplantısı’na katılmak üzere Ağustos ayında İrlanda’ya gidecek. Dünyanın en katı kürtaj düzenlemelerinden birine sahip İrlanda’da geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan referandum sonucu seçmenin %66’sı kürtaj yasağının kaldırılması yönünde oy kullanmıştı.

Beyaz Eldivenlerin Manası?

Nazilerin arı ırk yaratmak amacıyla gerçekleştirdikleri soy ıslahı kapsamında yüzbinlerce insan zorla kısırlaştırılmış ve onbinlerce kişi de fiziksel ve zihinsel özürlerin kalıtım zincirini “temizlemek” adına öldürülmüştü. Arı DNA zincirini ayırt etmek adına acımasız deneyler gerçekleştiren ve yaklaşık 2 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olan Nazi doktor Josef Mengele ünlü beyaz eldivenleriyle tanınıyordu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler