Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa Françesko: “Tanrı Artık Burada Oturmuyor Mu?”

Papa Françesko: “Tanrı Artık Burada Oturmuyor Mu?”

Papa Françesko: “Tanrı Artık Burada Oturmuyor Mu?”
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1521 Beğen : 0

Papa Françesko; cemaat yetersizliği sebebiyle satışa çıkarılan kiliselerin gece kulübü, disko ya da restoran tarzı işletmelere dönüştürülmemesi için çağrıda bulundu.

Papa, “Eski kiliseler, insanlığa en faydalı biçimde ve özellikle de yoksullara hizmet edecek şekilde kullanılsın” diye belirtti.

Vatikan’a bağlı Gregoriana Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde uluslararası bir konferans düzenlendi. Papalık Kültür Konseyi tarafından düzenlenen uluslararası konferansın amacı; cemaatsizlik, ruhban eksikliği gibi nedenlerden ötürü atıl duruma düşen ve satışa çıkarılan kilise binalarının hangi amaçla kullanılabileceği tartışıldı.

Konferansa, atıl duruma düşen ve ibadet maksatlı kullanılmayan kilise binalarına atıfla, “Tanrı artık burada oturmuyor mu?” denildi.

Papa Françesko ise konferans esnasında atıl durumda kalan kilise binalarının satışıyla ilgili kararları o bölgede yetkili Episkoposların alması gerektiğine dikkat çekti.(BBC)


Etiketler : Papa, Françesko, Vatikan,


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler