Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Ortodoks ve Katolik Kiliselerinden, Manastır Yenileme Çalışmaları

Ortodoks ve Katolik Kiliselerinden, Manastır Yenileme Çalışmaları

Ortodoks ve Katolik Kiliselerinden, Manastır Yenileme Çalışmaları
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1567 Beğen : 0

Rus Ortodoks Kilisesi, Katolik Kilisesi ve Suriye Kilise Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Volokolamsk Hilarion, Suriye savaşı nedeniyle zarar gören kiliseleri ve manastırları yenilemeyi amaçlayan bir planı uygulamaya başladı.

Yeniden yapılanma adımı ile bazı kiliseler ve manastırların yeniden inşası da hedefleniyor. Özellikle, restorasyon çalışmalarının Maaloula’da sona yaklaştığına dikkat çekildi. Ayrıca, Aramice dilinin uzun zaman önce konuşulduğu Maalolula’da inşa edilmiş bir rahibe manastırı olan Antioch Ortodoks Kilisesi bölgede yer alan en önemli mekanlarından biri. Yapılan açıklamada, “Rahibeler yerlerini terk etmek zorunda kaldılar, ama şimdi geri döneceklerini umuyoruz” denildi.

Hilarion, Suriye’de koşulların gergin olduğunu da itiraf etti. Hilarion ek olarak, “Bir şeylerle başlamak zorundayız ve koşulların ideal olduğu anı beklemeden işlerimize çoktan başladık” dedi.

BM Mülteci Ajansı’na göre, yaklaşık beş milyon Suriyeli, 2017 yılının başında ülkeden kaçmıştı.

Suriye’nin savaştan önce yaklaşık 20 milyon nüfusu vardı. Mülteci kamplarında yaklaşık 500 bin kişi bulunurken, 470 bin kişi ise savaşta hayatını kaybetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler