Rus Ortodoks Kilisesi, Katolik Kilisesi ve Suriye Kilise Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Volokolamsk Hilarion, Suriye savaşı nedeniyle zarar gören kiliseleri ve manastırları yenilemeyi amaçlayan bir planı uygulamaya başladı.
Yeniden yapılanma adımı ile bazı kiliseler ve manastırların yeniden inşası da hedefleniyor. Özellikle, restorasyon çalışmalarının Maaloula’da sona yaklaştığına dikkat çekildi. Ayrıca, Aramice dilinin uzun zaman önce konuşulduğu Maalolula’da inşa edilmiş bir rahibe manastırı olan Antioch Ortodoks Kilisesi bölgede yer alan en önemli mekanlarından biri. Yapılan açıklamada, “Rahibeler yerlerini terk etmek zorunda kaldılar, ama şimdi geri döneceklerini umuyoruz” denildi.
Hilarion, Suriye’de koşulların gergin olduğunu da itiraf etti. Hilarion ek olarak, “Bir şeylerle başlamak zorundayız ve koşulların ideal olduğu anı beklemeden işlerimize çoktan başladık” dedi.
BM Mülteci Ajansı’na göre, yaklaşık beş milyon Suriyeli, 2017 yılının başında ülkeden kaçmıştı.
Suriye’nin savaştan önce yaklaşık 20 milyon nüfusu vardı. Mülteci kamplarında yaklaşık 500 bin kişi bulunurken, 470 bin kişi ise savaşta hayatını kaybetti.
Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org
Dunyadinleri.Com Yöneticisi
Yorumlar : 0
Mısır Kıptilerinin Patriği öldüYorumlar : 0
Meksikalı tecavüz kurbanları Papa'dan şikayetçiYorumlar : 0
Kudüs Latin Katolik Patriği Tıval: “Mescidi Aksa’nın saygınlığına saygı duyulmasını istiyoruz”Yorumlar : 0
Burkina Faso'da 2 haftada 2 kilise saldırısı: 11 ölüYorumlar : 0
Üçbin Kişi Kürtaj Yüzünden Katoliklikten ÇıktıYorumlar : 0
Pazar ayininde patlama : 6 ölüYorumlar : 0
Papa, Vatikan Bankasını kapatmıyorYorumlar : 0
Süryani patrikler dünya toplantısı yapıldı