Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Monsenyör Bizzeti İlk Ayinini Gerçekleştirdi

Monsenyör Bizzeti İlk Ayinini Gerçekleştirdi

Monsenyör Bizzeti İlk Ayinini Gerçekleştirdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2189 Beğen : 0

İskenderun Katolik Katedralinde göreve başlayan Episkopos Paolo Bizzeti görkemli bir törenle İskenderun’daki ilk ayinini gerçekleştirdi. Düzenlenen ayinle görevine resmen başlayan Bizzeti, İskenderun’da bulunmaktan ve bölgeye hizmet verecek olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Papa Françesko tarafından görevlendirilen Episkopos Paolo Bizzeti’nin İskenderun Katolik Kilisesi’ndeki ilk ayinine Vatikan Büyükelçi Vekilinin yanı sıra, İzmir Başepiskoposu Peder Lorenzo Piretto, Adıyaman Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek, Mersin, Adana, Antakya ve İskenderun cemaatleri, İtalya’dan gelen misafirler ile çok sayıda din adamı katıldı.

Katılımın yüksek olduğu ayinde, Mersin, Antakya ve İskenderun kilise korolarının birlikte söylediği ilahilere cemaat de eşlik etti. İtalyanca konuşma yapan Bizzetti, Papa Françesko’nun selamını getirdiğini belirterek, İskenderun’da görev yapmanın onurunu yaşadığını vurguladı.

Türkiye’nin ve Hatay’ın hoşgörü kenti olduğunu kaydeden Bizzeti; “Roma Episkoposluğu bana aşinası olduğum çevreyi, dil ve kültürümü bırakmak suretiyle sizlere yakın olmam için yaptığı çağrıda şahsen ben İsa Mesih’in çağrısını tanıdım. Tam 1978 senesinden beri Türkiye toprakları beni her daim cömertçe ve mükemmel bir nezaketle misafir etti. Ortadoğu’da Hıristiyan olmak, oldukça zor olan kimi zaman kahramanlık gerektiren bir ayrıcalık olduğu gibi aynı zamanda da evrensel kilisenin faydasına bir tanrı çağrısıdır. 1991’de hem kendim hem de kurucusu olduğum ‘Ortadoğu’nun Dostları’ isimli dernek için Hatay’da bir evim olsun istemiştim. Bugün buradayım sizlerleyim. Sizlerle olmaktan dolayı da mutlu ve onurluyum” şeklinde konuştu. Ayinde barış kardeşlik ve dostluk mesajları verildi.

Ayin sonrası, cemaatle tek-tek tokalaşan Monsenyör Bizzeti, isteyen herkesle fotoğraf çektirdi. Bizzeti onuruna kilise salonunda yemek verildi.

İtalya doğumlu Bizzeti, 1975’te papaz olduktan sonra temel yeminlerini ederek Bologna Üniversitesi’nde edebiyat ve felsefe okudu. Buradan 1981’de mezun olan Bizzeti’nin, Türkiye hakkında 360 sayfalık bir kitabının bulunuyor.

İskenderun Katolik Kilisesi’ne, 2010’da Episkopos Luigi Padovese’nin şoförü tarafından öldürülmesinin ardından 5 yıllık bir zaman boyunca episkopos atanmamıştı. Episkopos Bizzeti, Papa Franciscus tarafından 14 Ağustos’ta İtalya’da Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu ilan edilerek, Türkiye’de görevlendirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler