Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Mısır’da Rahip Katiline İdam Verildi!

Mısır’da Rahip Katiline İdam Verildi!

Mısır’da Rahip Katiline İdam Verildi!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1563 Beğen : 0

Mısır Mahkemesi, geçen sene Ekim ayında Kahire yakınlarında, bir Kıpti rahibini öldürmekle suçlu bulunan adama ölüm cezası verdi.

Kahire Ceza Mahkemesi, geçen hafta gerçekleşen duruşmada sanık Ahmed Saeed’in 40 yaşındaki Samaan Shehata’yı bıçakla öldürmesi ve başka bir rahibi ise saldırıda yaraladığını belirterek ölüm cezası verdi. Ancak yerel basında, Kahire Mahkemesinin bu kararına itirazda bulunulabilir diye yazıldı.

Rahip Samaan Shehata, görgü tanıklarına göre, Kahire’nin kenar mahalle sokağında arabasından inerken saldırgan, uzun bir bıçakla başından ve karnından bıçaklamış, ayrıca rahiple beraber başka bir Kıpti din adamına da zarar vermişti.

Bu saldırı, son yıllarda ülkede Hristiyanlara karşı gerçekleştirilen birçok saldırıdan sadece birisi.

Geçen Nisan ayında IŞİD, Paskalya zamanında iki Kıpti Kilise’ye saldırarak en az 47 kişiyi öldürmüştü. İki bombalama olayı, Mısır’ı ülke çapında acil durum ilan etmeye zorladı.

Mısırlı Hristiyanlar yaklaşık 95 milyonluk Mısır nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler