Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Bayramı kutlandı

Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Bayramı kutlandı

Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Bayramı kutlandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1384 Beğen : 0

Hristiyan dünyasının büyük bayramlarından biri olan Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Bayramı coşku ile kutlandı.

Bu bayram aynı zamanda Ermeni Kiliselerinin beş büyük bayramından biri olan Surp Asdvadzadzin Bayramı olarak adlandırılır. Halk arasında Üzüm Bayramı diye bilinen bayram arifesinde; İzmir Aziz Yuhanna Katedral Bazilikası’nda – İzmir Episkoposu Lorenzo Piretto’nun ev sahipliğinde gerçekleşen Ermeni ritindeki ayini, Başrahip Hayr Vartan Kazancıyan yönetti. Avak Sargavag Agop Minasyan ve Gisasargavak Jan Acemoğlu, Zaven Agay şefliğindeki Surp Hovhan Vosgeperan Korosu, İstanbul’dan gelen Ermeni Katolik Kilisesi’nin cemaati ile İzmirli ve çevre illerden gelen imanlılarda ayine iştirak ettiler.

Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Bayramı’nda ise, Selçuk Meryem Ana Evi’nde Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Monsenyör Paul Fitzpatrick Russell’in yönettiği bayram ayininde de Surp Hovhan Vosgeperan Kilisesi Korosu, Gomidas Vartabed’in Surp Badarag ilahilerini seslendirdiler.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler