Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Lübnan Maruni Patriği Suudi Arabistan'da

Lübnan Maruni Patriği Suudi Arabistan'da

Lübnan Maruni Patriği Suudi Arabistan'da
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1419 Beğen : 0

Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai'nin resmi davet üzerine geldiği Suudi Arabistan'da Kral Selman bin Abdulaziz, Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ve Lübnan'ın istifa eden başbakanı Saad Hariri ile görüştüğü bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman, Maruni Patriği Rai'yi başkent Riyad'daki el-Yemame Sarayı'nda kabul etti. Görüşmede, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinin yanı sıra dinler ve kültürler arasındaki farklılıkların hoşgörüyü yüceltip, şiddeti, aşırılıkları ve terörü yok ederek bölge ve dünya halkları için barış ve güveni sağlama yönündeki önemine işaret edildiği belirtildi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayif, Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr ve Devlet Bakanı Musaid bin Muhammed el-Ayban'ın da görüşmede hazır bulunduğu aktarıldı.

Rai'nin daha sonra Veliaht Prens Bin Selman ve Lübnan'ın istifa eden başbakanı Hariri ile ayrı ayrı bir araya geldiği kaydedilirken, görüşmelerin içeriğine dair bilgi verilmedi.

Saad Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden bir yıl geçmeden 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" belirten Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" söylemişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hariri'nin istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hariri'nin şu an bulunduğu şartlardan dolayı endişeliyiz. Kendisi Lübnan'a dönmeli ve istifa gerekçelerini açıklamalıdır. Bunu yapmadığı sürece istifası geçerli değildir." ifadelerini kullanmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler