Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Lenin’i Ortodoks kutsal isimlere benzetti

Lenin’i Ortodoks kutsal isimlere benzetti

Lenin’i Ortodoks kutsal isimlere benzetti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2853 Beğen : 0

Komunist Parti lideri Zyuganov, Kızıl Meydan’da yer alan mozalede mumya olarak tutulan ilk Sovyet lideri Vladimir Lenin’in gömülmesine karşı çıktı. Lenin’in mozalede mumyalı olarak tutulmasının da Ortodoks geleneklerine uygun olduğunu savunan Zyuganov, “Sakin olun ve karıştırmayın. Lenin’in yeniden gömülme girişimi destekçilerinin Kızıl Meydan’da yeni bir Çeçenistan yaşanmasına neden olabilir.” uyarısı yaptı. Komünist lider Kiev’de mumya halinde tutulan Ortodoks kutsal isimlerden 12. yüzyılda yaşayan İlya Morumets’i örnek gösterdi.

Rusya, Ortadoğu'daki son dostunu kaybediyor

Kremlin duvarları dibinde bulunan tüm mezarların kaldırılması önerilerini de eleştiren Zyuganov, bunun için mezarlarda yatanların yakınlarının onayı gerektiğini hatırlattı. Komünist lidere göre, orada mezarı bulunanların yakınlarından hiçbir kimse kabirlerin taşınmasını desteklemiyor.

Rusya ana muhalefet Komünist Parti Başkanı Gennadi Zyuganov, Suriye’nin kaybedilmesi durumunda, Rusya’nın jeopolitik açıdan büyük bir oyunla karşı karşıya kalabileceği uyarısı yaptı.

Interfax’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Zyuganov, “Kişisel toplantılarımızda Rusya yönetimine de dostça söyledim… Bizim pozisyonumuz net ve tereddütsüz olmalı. Çünkü bu Rusya çevresinde oynanan küresel bir oyun.” dedi.

Moskova’nın yetersiz adımlar atarak yurt dışındaki önemli çıkarlarını kaybettiği eleştirisi getiren Zyuganov, “Biz Libya’yı kaybettik. Mali kayıp 20 milyar dolar. Şimdi de Ortadoğu’daki son dostumuzu kaybetmek üzereyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde veto kartını 3 kez kullanan Moskova, Beşşar Esed rejimine yönelik dış askeri müdahaleye izin vermiyor. Tartus deniz üssü ve Ortadoğu’daki jeopolitik çıkarlarını kaybetmekten endişe eden Rusya, sorunun siyasi diyalogla çözülmesini savunuyor.

Rusya ana muhalefet partisi lideri Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kremlin’e çıkmasının ardından geçen 100 günlük politikalarını da eleştirdi. Rusya’nın 2008 ekonomik kriz sürecinden henüz çıkamadığını savunan Zyuganov, eğitim alanında modernizasyon anlamında hiçbir adım atılmadığını söyledi. Zyuganov son bir yılda Rusya’nın 10 uydusunu kaybetmesini de hükümetin başarısızlığı olarak değerlendirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler