Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kuzey Kore Kanadalı Pastörü Serbest Bıraktı

Kuzey Kore Kanadalı Pastörü Serbest Bıraktı

Kuzey Kore Kanadalı Pastörü Serbest Bıraktı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1481 Beğen : 0

Son günlerde nükleer denemeleri nedeniyle dünya kamuoyunun tepkisini çeken ve ABD ile savaşın eşiğine gelen Kuzey Kore, Kim Jong Un rejimini baltalamaya çalışmaktan suçlu bulunarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Güney Kore asıllı Kanadalı bir pastörü serbest bıraktı. Kuzey Kore devlet medyasında çıkan haberlere göre Pastör Rim Hyon Su, insani gerekçelerle serbest bırakıldı.

Pastör Rim Hyon Su, Kuzey Kore yönetimi tarafından Kore hükümetinin devirmek için dini bir araç olarak kullanmakla suçlanarak 2015 yılının Aralık ayında ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Kuzey Kore hükumeti, resmi olarak ateist olmakla ve inanç özgürlüğünü anayasal bir hak olarak kabul etmekle birlikte, Pastör Rim’i, devletin kurucusu Kim’e tapınma seremonisini zayıflatmakla suçlayarak hapse gönderdi. Kuzey Kore, uygulamada ise İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne göre, dünyanın en korkunç insan hakları kayıtlarından birine sahip ve dinsel uygulamalarda bulunanları zalimce cezalandırıyor.

Kanada’daki Kilisesi tarafından yapılan bağışlarla bir yetimhaneyi desteklemek ve yiyecek dağıtmak için 1997 yılından itibaren 100’den fazla kez Kuzey Kore’ye seyahat eden Pastör Rim, 2015’te tutuklanmıştı. Rim, serbest bırakılması için Kanada’dan gönderilen bir heyetin Kuzey Kore yetkilileriyle görüşmesinin ardından Kuzey Kore hükümetince salıverildi. Bu salıverme haberi, son günlerde ABD’nini yaptırımları ve yaptırımların ağırlaştırılması tehdidi nedeniyle zor günler geçiren Kuzey Kore hükümetinin yumuşama adımı olarak nitelendirildi.

60 yaşını geçen Pastör ailesine yazdığı mektuplarda mide ağrıları ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları yaşadığını belirtmişti. 2016 yılında gizlice yapılan bir röportajda ise kamptaki tek mahkûm olduğunu, günlük dua ettiğini belirtmiş, günde sekiz saat çukur kazmaya zorlandığını açıklamıştı. Rim, Kutsal Kitap talebinin de yerine getirilmediğinden yakınmıştı.

Dünya üzerindeki zulüm gören Hristiyanları savunan kâr amacı gütmeyen Open Doors adlı kuruluş Kuzey Kore’yi Hristiyanlar için dünyadaki en baskıcı ülke olarak listeliyor. 25 milyon nüfuslu ülkede 300 bin Hristiyanın bulunduğu tahmin ediliyor. (christiannewsjournal)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler