Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kuzey Kore’de Hristiyanlık Büyüyor !

Kuzey Kore’de Hristiyanlık Büyüyor !

Kuzey Kore’de Hristiyanlık Büyüyor !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 4046 Beğen : 0

Open Doors 2017 Dünya İzleme Listesine göre, Kuzey Kore Hristiyanların en ağır zulme uğradığı bir numaralı ülke olarak geçiyor, Hristiyanlığı seçen bir Kuzey Koreli, kilisenin zulüm görmesine rağmen Hristiyan inancını seçenlerin sayısının gün geçtikçe arttığını belirtiyor.

Christian Post’un haberinde, öldürülmeden önce Kuzey Kore’den kaçmayı başaran, şu an Güney Kore’de yaşayan Kim Chung-Seong, Kuzey Kore’deki Hristiyanların zulümden kaçmak için inançlarını hükümetten ve bazen de kendi ailelerinden bile gizlemek zorunda kaldıklarını söylüyor. Hristiyanların sürekli gözetim altında olduklarını, buna rağmen dua ederken ya da ibadetleri gerçekleştirirken dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor.

Ancak bu engellere rağmen, Kuzey Kore’de tahminen yaklaşık 300 bin Hristiyan’ın olduğu, Chung-Seong’un kilisesinin bir bölümü, Hristiyanlığı anlatmak, Hristiyan müziği ve dünya haberlerini kendi yurttaşlarına ulaştırmak için ülkeye yayınlama çalışmaları yapıyor.

Kuzey Kore’de sadece Hristiyanlık değil tüm dinlere karşı Zulüm derecesinde baskı yapılıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler