Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Küba'da 55 yıl sonra kiliseye izin, camiye veto

Küba'da 55 yıl sonra kiliseye izin, camiye veto

Küba'da 55 yıl sonra kiliseye izin, camiye veto
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2346 Beğen : 0

Küba'da devrimin yapıldığı 1959 yılından sonra ilk defa Katolik kilisesi inşasına izin verildi. Geçtiğimiz günderde camiye ise izin verilmemişti

Küba yönetimi, 55 yıl aradan sonra ülkede bir Katolik kilisesi inşa edilmesine izin verdi.

Pinar del Rio bölgesinin batısındaki Sandino'da inşa edilecek kilisenin finansmanı, Florida'nın Tampa kentindeki Katolikler tarafından sağlanacak. Katolik Kilisesi yayınlarından ''Hristiyan Yaşamı''nda yer alan değerlendirmeye göre, 200 kişi kapasiteli kilisenin inşasına izin verilmesi, Küba ve Katolik dünyası arasındaki ilişkilerde yeni bir adım olarak görülüyor.

Ülkede uzun yıllar sonra hükümetin böyle bir karar alması, "Katolik dünyasının merkezi Vatikan ile komünist rejimle yönetilen Küba arasındaki ilişkilerin olumlu gittiği" şeklinde yorumlanıyor.

Küba'da 1959'da gerçekleşen devrimin ardından Küba Katolik Kilisesi ve hükümet arasında yıllarca süren gergin ilişkiler bulunuyordu. Papalar, ikinci John Paul ve 16'ncı Benedict, ada ülkesini ziyaretlerinin ardından, hükümet, Noel'i ulusal tatil olarak ilan etmiş ve toplu dini törenlere izin vermişti.

CAMİYE İZİN VERİLMEMİŞTİ

Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ve kardeşi Devlet Başkanı Raul Castro’nun Havana’ya cami yapılması konusunda olumsuz cevap vermişti.

Küba İslam Birliği Başkanı Lazo Torres, Diyanet Vakfı’nın Küba’da cami yapımı için geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu müracaata Komünist Parti’den ret cevabı geldiğini bildirdi.

Küba’da İslam dinine yönelik büyük bir ilgi olduğunu kaydeden Lazo Torres, şu anda sadece başkent Havana’da çoğunu İslam dinini seçen Kübalılarının oluşturduğu Müslümanların sayısının 4 bine ulaştığını hatırlattı.

Başkanlığını Mustafa Tutkun'un yaptığı Türkiye Diyanet Vakfı'ndan bir heyet geçtiğimiz Nisan ayında Küba’ya bir ziyaret yaparak başkent Havana'da Ortaköy Camisi benzeri bir mabed inşa etmek istemiş ancak tartışmalar çıkması üzerine olaya Komünist Partisi el koymuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler