Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Ku Klux Klan tarikati 3. kez diriliyor!

Ku Klux Klan tarikati 3. kez diriliyor!

Ku Klux Klan tarikati 3. kez diriliyor!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3859 Beğen : 0

ABD’de tarihinde zencilere yönelik katliamları ile büyük nefret toplayan gizli örgüt Ku Klux Klan, yeniden güç toplayarak, alenen üye kaydediyor, ayin ve propagandalarını artık gizli değil açıkça yapıyor... Özellikle Virginia eyaletinde güçlü olan Gizli Tarikat Şövalyeleri artık açık açık Siyahi Hükümete meydan okuyor...

24 Aralık 1865 ABD'de Tennessee'de adını tüfeğin atışa hazırlanışı sırasında çıkardığı seslerden ilham alarak tayin eden zenci karşıtı ırkçı gizli örgüt Amerikan İç Savaşı sonrasında zencilerin kazanmaya başladığı haklara, özgürlüklere ve zenci-beyaz eşitliğine karşı çıkmış, amaçlarına ulaşmak için şiddet ve terör uygulamıştı.

Kurucuları Captain (Yüzbaşı) John C. Lester, Major (Binbaşı) James R. Crowe, John D. Kennedy, Calvin Jones, Richard R. Reed, Frank O. McCord olan örgütün üyelerinin büyük çoğunluğunun Altın Çember Şövalyeleri (Knights of the Golden Circle) adlı mason locasından olduğu biliniyor.

İki kez dağıldığı belirtilmesine rağmen 1950 ve 1960'larda tekrar canlanan gizli örgüt üçüncü kez dirildi ve aleni isyan başlattı

Ku Klux Klan, Demokrat aday Barack Obama’nın başkan adaylığı döneminde ülkede bir ırk savaşı başlatacağı tehdini savurmuş, örgüt liderlerinden Thomas Robb, “ABD’yi işgal eden ve onun Hristiyan kültürüne zarar veren Afrikalı yaratıklarla savaşmak zorundayız. Bir ırk savaşına doğru ilerliyoruz” diyerek gündem oluşturmayı başarmıştı.

Seçim sonrası bir siyahinin ABD Başkanı olmasını hazmedemeyen Ku Klux Klancılar, tarikatın "görünmez hükümdarlığını" her geçen gün görünür ve hatta gövde gösterisi yapar hale dönüştürdü.

Ku Klux Klan, Mayıs ayında Başkan Obama'nın resimlerini tuvalet kağıtlarına bastırarak, aşağılama yapmayı sürdürdü. Aynı ay içinde bir tarikat düğünü gerçekleştirildi....

2 Temmuz 2011'de Amerika'nın Virginia eyaletinde Martinswille yakınlarında özel bir mülkiyet üzerinde haç aydınlatma kutlamasında Ku Klux Klan'ın isyancı tugayı şövalyeleri üyeleri meşaleleri ateşe verdi.

Geleneksel Haç Yakma ayinlerini, düğünlerini, miting ve propaganlarını "göstere, göstere" yapmayı sürdüren örgüt, yetmezmiş gibi farklı kollarını buluşturan toplantılar düzenleyerek, yeni üyeler bulmak için çağrıda bulunuyor ve toplantılar organize ediyor...

Temmuz ayı sonunda Dungannon'da gerçekleştirile gerçekleşen Dağ Hazineleri Festivali'nde tarikatın Virgil'in Beyaz Şövalyeleri (Virgil's White Knights) kolu üyeleri, destekçileri ve öne çıkan isimleri ile atlarla şehir merkezine dek inmekten dahi çekinmemişti.

Irçı Tarikatın devlet içinde devlet haline geldiğini belirten Ku Klux Klan karşıtları, bu ırkçı oluşumun durdurulması gerektiğini savunuyor.

Ku Klux Klan tarikatinin Virginia'daki güçlü kollarından Güney Haç grubundan İsyancı Tugay Şövalyeleri (Rebel Brigade Knights) lideri Stan Martin, "Nasıl ki Siyahların NAACP [[The National Association for the Advancement of Colored People- Renkli İnsanlar geliştirme Ulusal Birliği], Meksikalıların La Raza ve Yahudilerin ADL (the Anti-Defamation League - İnkâra Karşıtlar Ligi) var ise Beyazların da Ku Klux Klan'ı var" diyerek kendilerinin de diğer örgütler kadar rahat çalışma yapmaları gerektiğini ileri sürüyor.

Son ayinlerini geçtiğimiz günlerde (17 Eylül tarihinde) gerçekleştiren tarikat üyeleri, herkes kendilerinden nefret etse de, ırklarının gururu olmakla iftihar ettiklerini" söylüyorlar.

Şimdiye kadar Klan üyelerinin ırkçı nefrette bulunmadığıni belirtmek gerekiyor. Fakat kendi ırklarıyla gurur duyduklarını söylemeleri geçmişte yaşananlardan dolayı büyük endişe uyandırmaya yetiyor...

Öte yandan Ku Klux Klan'ın 3 papazlar meclisinin bölgede yeniden görünmesi, toplantı düzenlmesi, haç yakmaları ve yeni üye aramaları hayra alemet olarak görülmüyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler