Hıristiyan Haber

Kıptiler patriğini seçiyor

Kıptiler patriğini seçiyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3314 Beğen : 0

Mısır'da Kıpti Ortodoks Kilisesi Patriği seçimleri başkent Kahire'deki Aziz Mark Katedrali'nde yoğun güvenlik önlemleri altında dün başladı.

Kahire'deki Abbasiye bölgesinde yaşayan yaklaşık 2 bin 500 seçmen seçimlere katıldı.

Kıpti seçmenler, seçimde adaylığını koyan Piskoposlar Bahamiyus es-Süryani, Tevadirus, Rafail, Rafail Efemina, ve Sirafim es-Süryani olmak üzere 5 patrik adayı için oy kullandı.

KURA ÇEKİLECEK

Seçim sonuçları açıklandıktan sonra sandıktan çıkacak 3 patrik adayı arasından, gelecek Pazar günü kura ile yeni Patrik seçilecek.

Kıpti Ortodoks kilisesinin inanışına göre kura, o gün kilise kapısından ilk giren ergenlik çağına ulaşmamış bir çocuk tarafından çekiliyor.

83 milyonluk Mısır'ın yaklaşık yüzde 10'u Hristiyan Kıptilerden oluşuyor, Seçilecek Patrik Mısır'daki Kıpti Hristiyanların önderliğini üstlenecek ve Patrik dolaysız bir şekilde Mısır Devlet Başkanı'yla muhatab olabilecek.

Mısır'ın bir önceki Kıpti Patriği Papa 3. Şenuda geçen Mart ayında 88 yaşında hayatını kaybetmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler