Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kıpti Kilisesi tartışmalı filmi kınadı

Kıpti Kilisesi tartışmalı filmi kınadı

Kıpti Kilisesi tartışmalı filmi kınadı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3559 Beğen : 0

Mısır'daki Kıpti Ortodoks Kilisesi, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmle ilgilerinin bulunmadığını, söz konusu filmin Müslümanlar ve Hristiyanların arasına fitne sokmak amacıyla çekildiğini bildirdi.

Kıpti Ortodoks Kilisesi Patrik Yardımcısı Anba Bahumiyus, ''Kıpti kilisesi, Müslümanların kutsalllarına asla dil uzatmaz, aksine saygı duyar. Hiçbir dinde diğer dini kötüleme söz konusu olamaz. Bu durumdan üzüntü duyuyoruz'' dedi.

Bahumiyus, Kıptilerin (Mısırlı Hristiyanlar), filmin kendilerine atfedilmesinden duydukları üzüntüyü dile getirerek, ''Filmi çektiği söylenen kişi daha önce de Papa Şenuda'ya hakaret etmişti. Ondan ne bekleyebiliriz ki? Bu, açıkça Müslüman ve Hristiyanları birbirine düşürmek için yapılmış bir film, Kıptileri asla temsil etmiyor. Filmin bir an önce gösterimden kaldırılması gerekmektedir'' diye konuştu.

Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Refik Ceriş ise filmi Mısırlıların yapmadığını belirterek, ''Müslümanlar ve Kıptileri birbirine düşürmek için yapılan bu film amacına ulaşamayacaktır'' ifadesini kullandı.

Filmin hak etmediği bir şekilde gündeme geldiğine dikkati çeken Laik Kıptiler Koordinatörü Kemal Zahir de ''Filmin amacı Müslümanları Kıptilere karşı kışkırtmaktı ama başarılı olamadı. Ayrıca film hiç bir şekilde sinema filmi değeri taşımıyor'' dedi.

Evangelist Protestan lider Safvet el-Beyadi ise filmin görmezden gelinmesi gerektiğini, aksi bir uygulamanın filmin propagandasını ve promosyonunu yapmaktan ibaret olacağını savundu.

Bu arada, Hz. Muhammed'e hakaret içeren ve büyük tepki çeken, 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmin yapımcısı Sam Bacile, filmi, ''Provokatif bir siyasi tutum'' için çektiğini söylediği, filmin kampanyasını daha önce Kur'an yakma eylemiyle gündeme gelen ABD'li Rahip Terry Jones ve Kaliforniya'da yaşayan Kıpti aktivist Morris Sadek'in yürüttüğü belirtildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler