Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kiliseler Meryem Ana Bayramı’na Hazırlanıyor

Kiliseler Meryem Ana Bayramı’na Hazırlanıyor

Kiliseler Meryem Ana Bayramı’na Hazırlanıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1315 Beğen : 0

Katolik ve Ortodoks Kiliseleri 15 Ağustos Meryem Ana Bayramı’na hazırlanıyor. Ortodoks Kilisesi’nin 12 büyük Bayramı’ndan biri olan ve Meryem’in Ebedi Hayata Kavuşması Bayramı olarak adlandırılan 15 Ağustos, Katolik Kilisesi tarafından ise Meryem’in Göğe Yükseltilmesi Bayramı olarak kutlanıyor.

Tarihi bilgilere göre yeğeni Elçi Yuhanna ile Efes’e yerleşen ve burada yaşamını yitiren Meryem Ana’nın ölüm tarihi kilise geleneğinde 15 Ağustos olarak kabul ediliyor. Önümüzdeki Salı günü Meryem Ana için tün dünyadaki Katolik ve Ortodoks kiliselerde özel ayinler yapılarak bayram kutlanacak. Özellikle Meryem Ana’nın isim veya unvanlarını taşıyan kiliselerde törenler düzenlenecek.

Ekümenik Patrik Bartholomeos, daha önce Sümela Meryem Ana Manastırı’ndaki törenleri yönetirken manastırın iki yıldır restorasyonda olması nedeniyle burada tören düzenlenemiyor. Patrik Bartholemos, geçen yıl Gökçeada’daki ayinleri yönetmişti. Katolik Kilisesi’ndeki en geniş katılımlı törenler ise her yıl olduğu gibi yine Efes’teki Meryem Ana Evi’nde düzenlenecek.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler