Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kilise Duvarına Cehennemde yanacaksın yazdılar

Kilise Duvarına Cehennemde yanacaksın yazdılar

Kilise Duvarına Cehennemde yanacaksın yazdılar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2634 Beğen : 0

Alanya'da tarihi Hıdrellez Kilisesi'nin duvarına yazı yazılmasına, kilisede ayin yapanlar tepki gösterdi.

Alanya Belediyesi tarafından 1 yıldır restorasyon çalışmaları yürütülen kilisede düzenlenen ve çoğunluğu Rus vatandaşlarının katıldığı ayini, Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidia bölgesinin ruhani lideri Despot Sotirios Trambas yönetti.

Ayine katılanlar, kilisenin duvarına yazılan "Cehennemde yanacaksın" şeklindeki yazıdan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, gazetecilere yaptığı açıklamada, her ay kiliseye gelerek ibadetlerini yerine getirdiklerini söyledi.



Kilisenin içindeki duvara kimliği belirsiz kişilerce uygun olmayan yazı yazıldığını ifade eden Anzhela, bu duruma tepki gösterdi.

Uzun süre atıl durumda kalan kilise duvarlarında daha önce bulunan yazıların silindiğini ve ayin düzenlemeye başladıklarını dile getiren Anzhela, "Ama büyük puntolarla yazılan bu yazı bizleri rahatsız etti. Üstelik tarihi bir yapıya bunun yazılması doğru değil. Belediyenin bu konuda da bir çalışma yapacağını düşünüyorum" dedi.


- Hıdrellez Kilisesi

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Hacı Mehmetli köyü Hıdır İlyas mevkindeki 19. yüzyıl başında yapıldığı sanılan kilise, günümüzde Hristiyan ziyaretçiler tarafından ibadet amacıyla kullanılıyor. Kilisenin içinde ahşap süslemeli bir ara kat da bulunuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler