Hıristiyan Haber

Kendilerini Çarmıha Gerdiler!

Kendilerini Çarmıha Gerdiler!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2924 Beğen : 0

Dünyanın dört bir yanında binlerce Hristiyan, İyi Cuma veya Kutsal Cuma olarak adlandırılan günü kutladı.

Filipinler ve Hindistan'da Hz. İsa'nın çarmıha gerilişinin provaları ürkütücü görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Filipinlerde, Katolik Kilisesi'nin onayını alan 17 kişi, Hz. İsa'nın çarmıha gerilişini 8. kez canlandırdı. Bu kişilerin, de çivilerle ellerinden, ve ayaklarından tahta çarmıklara çivilenenleri ürkütücü görüntülere yol açtı.

Düzenlenen resmi töreni, 10 bini aşkın insan meraklı ve dehşet dolu bakışlarla izledi. Hindistan'da da kiliseden onay alan bazı kişiler, Hz. İsa'nın çektiği çileyi hissetmek, günahlarından arınmak ve İsa'ya teşekkürlerini sunmak için kendilerini çarmıha gerdirdi.

TARİHİ KOLEZYUM'DA ANMA TÖRENİ

Bu arada Hristiyan alemi de Paskalya öncesi Kutsal Cuma'yı dualar ile geçirdi.

Papa 16. Benedikt'in katılımıyla her yıl Roma'daki tarihi Kolezyum'da düzenlenen fener alayına 20 bin kişi katılırken, İsa Peygamber'in çarmıha gerildiği temsili Çile Yolu'nda yüründü.

Kalabalık beraber ilahiler söylerken, Papa yaptığı konuşmada Avrupa'daki ekonomik krize göndermede bulundu.

16. Benedikt, "Çile ve çarmıhın deneyimi bütün insanlığı ve bununla birlikte aileleri etkiliyor. İşsizlik ve ekonomik krizin olumsuz etkileri yüzünden bu günlerde bir çok ailenin durumu kötüye gidiyor." dedi.

Küba ve Meksika seyahatlerinden dönen 85 yaşındaki Papa 16. Benedikt'in yorgun olduğu gözlerden kaçmazken, Havana yönetimi ilk kez ayini televizyondan canlı yayınladı.

Öte yandan Kutsal Cuma için dünyanın her yerinden binlerce kişi Kudüs'e akın etti.

Hristiyanlar, Hz. İsa'nın sırtında çarmıhla yürüdüğüne inanılan Çile Yolu'nda yürürken, İsa Peygamber'in düştüğü 14 noktada dualar okudu.

HABERLE İLGİLİ VİDEO TÖVBE EDİP KENDİLERİNİ ÇARMIHA GERDİLER TIKLA İZLE



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler