Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Keldani Halep Episkoposu ; “Ayrımcılık Fanatizmi Besliyor”

Keldani Halep Episkoposu ; “Ayrımcılık Fanatizmi Besliyor”

Keldani Halep Episkoposu ; “Ayrımcılık Fanatizmi Besliyor”
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1890 Beğen : 0

Keldani Halep Episkoposu, Amerika’nın sınır kapılarını sadece Hristiyanlara açması konusunda ‘farklılıkları ayırmanın fanatizmi beslemek’ anlamına geldiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriyeli Hristiyan ve Orta Doğulu mültecileri kısa bir süre “öncelik” olarak kabul etmesine ve ABD Başkanı Donald Trump’in açıklamalarına ve koşullarını Halep’teki Keldani Episkoposu Antoine Audo SJ, ayrımcılık olarak tanımladı. Episkopos, Suriye ve Orta Doğu’daki Hristiyanların ve diğer inançlardan olan insanlar arasında bir adaletsizliğin ve yardıma muhtaç kişilere yardım konusunda menfaatlerin olduğu herhangi bir konuşmayı sevmediklerini vurguladı. Bu tür farklılıkları ayıranların fanatizmi ve aşırılığı beslediğini belirtti.

Keldani Episkopos’un Agenzia Fides’a verdiği demeçte, tedbirlerin ve kanunların, “adil ve ayrım yapmaksızın herkese eşit şekilde uygulanması gerektiğini” belirtti. “Hristiyanlar olarak göç etmemize yardım etmenizi istiyoruz, ancak doğduğumuz ülkelerde hayatımızı ve tanıklıklarımızı sürdürmek için ülkelerimizde barışı sağlamaya çalışıyoruz “dedi.

Halep’in şu anki durumu konusunda konuşan Episkopos Audo, güvenliğin daha fazla olduğunu ancak geleceğin tüm Suriye’yi bekleyen çözümlerle işaretlendiğini vurguladı. Uluslararası toplumların, bu konudaki yaklaşımında bir değişikliğin olduğunu söyleyen Episkopos, askeri bir çözümün olmadığının, tüm toplumların katılımıyla sadece politik bir çözümün olduğunun altını çizdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler