Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İskoçya’da Katolik Nüfus Artıyor

İskoçya’da Katolik Nüfus Artıyor

İskoçya’da Katolik Nüfus Artıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1898 Beğen : 0

İskoçya 500 yıllık Reformasyonun ardından Katolik topluluğunda artış gözlemlendiği belirtildi. İskoçya bir Katolik ülkesi olmamasına rağmen son yıllarda inançlı sayısında büyük düşüşler yaşadı. Bunun üzerine araştırma başlatan İskoçlu uzmanlar, Katolik inancının ancak 7 yıl sonra tekrar ülkedeki en yaygın mezhep olabileceğini belirtiyor.

Araştırma kapsamında 10 binden fazla kişiye anket yapıldı. Anket sonuçları katılımcıların yaklaşık %51’i herhangi bir dine mensup olmadıklarını gösterdi. Ayrıca katılımcıların %24’ü kendilerini İskoç Presbiteryen Kilisesine mensup olduklarını, geriye kalan %14’ü ise kendilerini Katolik olarak tanımladı.

İskoçya’daki Katolik imanlılarının artışını İrlanda göçmenleri sağlıyor. İskoç Kilisesi’nin yerli imanlı sayısı ise azalmaya devam ediyor.

Araştırmalar, İskoçya’nın senelerce yaşanan imanlı sayısındaki düşüşten sonra ancak 7 yıl sonra tam bir Katolik ülkesi olabileceğini gösterdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler