Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İsa Peygamberin Pavlus'a Görünmesi Ayinle Anıldı

İsa Peygamberin Pavlus'a Görünmesi Ayinle Anıldı

İsa Peygamberin Pavlus'a Görünmesi Ayinle Anıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1615 Beğen : 0

Mesih İsa’nın Aziz Pavlus’a görünmesi, Aziz Pavlus’un şehri olan Tarsus’ta düzenlenen özel bir ayinle anıldı. 1850 tarihinde Ortodoks Arap-Rum Cemaati tarafından ‘St. Paul Kilisesi’ ismiyle yaptırılan ve 2001 yılından bu yana ise ‘St. Paul Anıt Müzesi’ olarak hizmet veren kilisede gerçekleştirilen ayini, Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell ile Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti yönetti. Ayine ayrıca İskenderun, Antakya, Adana ve Mersin Katolik Kiliseleri pederlerinin yanı sıra, İtalya’dan da pederler katılım gösterdi. Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri İspir Teymur da ayinde hazır bulundu.

Mersin, Adana, Antakya ve İskenderun cemaatlerinin katılım gösterdiği ayine ayrıca Panama Ankara Büyükelçisi Jorge Hernan Miranda Corona, İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez ve CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da katıldı.

Önemli Bir Adamın, Hayatındaki Önemli Bir Anı Kutluyoruz

Ayinde bir vaaz veren Vatikan Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell, Aziz Pavlus’tan söz ederek; “Önemli bir adamın hayatındaki önemli bir anı kutlamak için bir aradayız. O öyle bir an ki dünyayı değiştiren bir an. Aziz Pavlus bu kutsal topraklarda doğru ve hayatında çok güzel bir tecrübe yaşadı ve o tecrübe dünyayı değiştirdi. Biz bugün sadece Aziz Pavlus’u hatırlamıyoruz, bu olay aracılığıyla her birimizin hayatını anlıyoruz. Aziz Pavlus içten olan bir ateşin sahibiydi. O ateş ki hayatını değiştiren bir ateş. Allah onun kalbini gördü, Allah’a olan sevgiyi gördü. Gerçekten onun hayatına girdi ve gerçek Tanrı’nın kim olduğunu ona gösterdi” dedi.

Sevgi üzerine de konuşan Russell; “Biz biliyoruz ki her birimiz günahkârız. Aynı zamanda ‘Allah kimdir?’ fikri içimizde çok küçük! Allah çok büyüktür. Bizim küçük fikirlerimizi kırıp Allah’ın büyüklüğünün farkına varmamız lazım. Biz gerçekten Tanrı’ya hizmet etmek, secde etmek istersek onun bizi ne kadar sevdiğini anlarız. Hayatımızda yaşadığımız acıları, sıkıntıları hiçbir zaman bizde durdurmaz, onun sevgisini paylaştıkça acılarımız da azalacaktır” diye konuştu.

Askerlerimize Allah’tan Güç Dileği

Ayin sonunda kısa bir konuşma yapan Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri İspir Teymur da; “Her yıl geleneksel olarak Katolik Kilisemizin önderliğinde icra ettiğimiz kiliselerin birliği duası ve Aziz Pavlus’un Hristiyan olma bayramının anısını en samimi duygularımızla kutluyoruz” dedi. Konuşmasında Afrin sınırında Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na da değinen Peder Teymur, askerlerimize Allah’tan güç diledi ve harekâtın hiçbir Mehmetçiğimize zarar gelmeden başarıyla sonuçlanmasını temenni etti. (SAT-7 Türk)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler