Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İsa Mesih’in Öğrencilerinin Sığınağı Bulundu

İsa Mesih’in Öğrencilerinin Sığınağı Bulundu

İsa Mesih’in Öğrencilerinin Sığınağı Bulundu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2136 Beğen : 0

Ürdün’ün kuzeyinde bulunan Rehab şehrinin en eski kiliselerinin birinde bir mağara bulundu. Arkeologlar, mağarada İsa Mesih’in 70 öğrencisinin yaşadığını, dua ettiğini ve düşmanlarından saklandıklarını düşünüyorlar.

Arkeologlar mağarada 33 farklı kilisenin olabileceğini düşünürlerken kazıların gün yüzüne çıkmasıyla yedinci yüzyıla ait olduğu düşünülen mozaikler görünmeye başladığı belirtildi.

Rehab Kalkınma Bakanı Ali Hazar, “O döneme ait sikkeler ve haçlar bulundu. Şehirde zulmün olduğu sıralarda İsa Mesih’in öğrencilerinin bu mağarada gizlendiğini düşünüyoruz. Onlar bu mağarada dua etti ve o günün Hristiyanlık ritüellerini gerçekleştirdi.” dedi.

Gelecek yıl Ürdün Hükümeti, kazıda bulunan eserleri daha detaylı araştırmaları için dünyanın en iyi arkeologlarını bir araya toplamayı planlıyor.

(prochurch /ÇevirenlgaDaşcinscaia)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler