Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İsa Mesih’in Üç Havarisinin Yaşadığı Kayıp Kent Bulundu

İsa Mesih’in Üç Havarisinin Yaşadığı Kayıp Kent Bulundu

İsa Mesih’in Üç Havarisinin Yaşadığı Kayıp Kent Bulundu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1407 Beğen : 0

İsrailli bir Arkeolog ekibi, İsa Mesih’in üç havarisinin de yaşadığı kayıp Roma kenti Julias’ı bulduklarını açıkladı. Bulunan kentte, Üç havarinin yaşadığı evin üzerine inşa edilen anı kilisesinin kalıntılarına da rastlandı.

İsrail gazetesi Haaretz’de yer alan bir habere göre, Celile Gölü’nün Kuzey kıyılarında yer alan kayıp Roma kenti Julias’ın, Elçi Petrus, Andreas ve Filipus’un yaşadığı yer olduğuna inanılıyor. Julias’ın balıkçı köyü Beytsayda’nın yakınına kurulduğunu ilk söyleyen kişi olan Yahudi tarihçi Josephus Flavius ​​(MS 37-100) şehrin, Kral Hirodes’in oğlu Filipus tarafından, inşa ettirildiğini ve şehre Roma İmparatoru Tiberius’un annesi Julia Augusta’nın isminin verildiğini kaydetmektedir.

Haaretz’e konuşan Arkeolog Dr Mordechai Aviam, Josephius’un Beytsayda’nın kral tarafından köy statüsünden kent statüsüne yükseltildiği yazdığını söyleyerek, “Tarihçi Josephus, Julias’ın Bresytsayda2nın yerine veya yanına inşa edildiğine dair hiçbir şey söylemiyor. Bu nedenle şimdiye kadar nerede olduğunu bilmiyorduk. Fakat ortaya çıkardığımız Roma hamamı burada bir şehir hayatının varlığını kanıtlıyor. Kazılar sırasındaki en büyük sürpriz, kazının alt kısmında, küçük bir alanda, bir binanın duvarının keşfedilmesiydi ve onun yanında bir mozaik zemin ve bir hamamı karakterize eden eserler vardı. Mozaik duvar, burada bir zamanlar bir kilise olduğunun işareti. MS 725’te İsrail’i ziyaret eden Bavyera Episkoposu mektuplarında Beytsayda’daki Petrus ve Andreas’ın evinin üzerine kurulmuş olan bir kiliseyi ziyaret ettiğinden söz ediyor.” dedi. (Haaretz, independent)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler