Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Irak hükümetinden IŞİD mağduru Hristiyan ailelere yardım

Irak hükümetinden IŞİD mağduru Hristiyan ailelere yardım

Irak hükümetinden IŞİD mağduru Hristiyan ailelere yardım
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2676 Beğen : 0

Irak hükümeti, Kerkük’teki sığınmacı Hristiyan ailelere nakdi yardımda bulundu. Irak merkezi hükümetinin, IŞİD öncülüğündeki grupların saldırıları nedeniyle mağdur olan insanlar için başlattığı nakdi yardımlardan Hristiyan sığınmacılar da faydalandı. Kerkük Göçmen Müdürlüğü, Kalp Elakdes Kilisesi’nde kalan 250 aileye, 900′er dolar verildi.

Yardımların dağıtımına katılan Kerkük Göçmen Müdürü Ammar Sabah, terör örgütü IŞİD’in saldırıları nedeniyle Musul ve çevresinden kaçan Hristiyanların mağdur olduğunu söyledi. Sığınmacıların kilisede zor şartlarda kaldığını anlatan Sabah, ailelere daha fazla yardım için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Kerkük ve Süleym [irak] aniye Keldani Kiliseleri Başpiskoposu Yusuf Toma da yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak’ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivilin, bölgeden göç etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler