Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İbadet Sırasında Apar Topar Tutuklandılar

İbadet Sırasında Apar Topar Tutuklandılar

İbadet Sırasında Apar Topar Tutuklandılar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2531 Beğen : 0

Hindistan’ın Karnataka şehrinde polis, ibadet sırasında kilisenin etrafını saran Hintli radikallerden korumak amacıyla 15 kişiyi tutukladı.

Asia News habere göre, Evanjelik Kilisesi’nde bir araya gelen kilise üyelerini, kilisenin etrafını saran yaklaşık yüz Hintli radikallerden korumak amacıyla tutukladıklarını belirtti. Hindistan’da aşırı milliyetçi Hintli radikallerin Bajrang Dal ve Vishwa Hindu Parishad olarak bilinen iki grubun birleşerek kilisenin etrafını sardıkları ve kiliseyi basmak için toplandıkları ve daha sonra polisin kilise üyelerini tutuklayarak, en yakın karakola götürdükleri, ancak birkaç saat sonra serbest bıraktıkları belirtildi.

Olayın ertesi günü kilisenin lideri ‘inanç propogandası’ girişiminde bulunmadıklarını belirtmesi için tekrardan karakola çağrıldığı ve diğer toplantılarda topluluğu uyarması kilise liderlerinin uyması gereken kuralların olduğu bir kitapçık verdikleri belirtildi.

Hintli Hristiyanlar Konsey Başkanı Sjan George’a göre, Toplumsal barışı rahatsız edenlere karşı herhangi bir önlem alınmadığını belirtti. “ Hintli Hristiyanlar Topluluğu olarak polisin dua eden insanlara karşı müdahalede bulunmasını kınıyoruz. Polis kilisenin dışında toplanan grupları dağıtmalı.” dedi. George, “Bu olay Hristiyan azınlıkları “savunmasız ve hem vatandaşlarını korumakla yükümlü olan yetkilileri hem de radikaller tarafından taciz ve zulme maruz bıraktıklarının kanıtıdır. Hristiyanlar, ikinci sınıf vatandaş olarak kabul ediliyor.” diyerek ekledi.

(christiantoday.com/BA)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler